22
Mayıs
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

Sosyal Yardımlaşma Derneği, 8 bin aileye yardım etti

Tarsus'ta, Geri Dönüşüm Projesi kapsamında, 1.5 yılda 8 bin aileye yardım yapıldığı bildirildi.

Halk Eğitim Merkezi’nde Geri Dönüşüm Projesi çalışmaları hakkında bilgi veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Anteplioğlu, projenin, Tarsus’ta 1.5 yıldır uygulanmakta olduğunu ve Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan’ın projeye büyük destek verdiğini söyledi.

Anteplioğlu, Halk Eğitim Merkezi’nde Kız Meslek Lisesi mezunlarından bir görevli bulundurduklarını, bu görevi yapan Nahide Karaoğlan’ın, yardım için dağıtılması istenen giysileri otomatik çamaşır makinesinde yıkayarak kuruttuğunu, ütüleyip eksikliklerini giderdiğini ve poşetleyerek giyime hazır hale getirildiğini açıkladı.

Vakıf Müdürü Mustafa Anteplioğlu, "Görevli arkadaşımıza getirilen ya da bizim aracılığımızla ulaştırılan kullanılabilir durumdaki giysileri yeniymiş gibi, yani bir mağazadan yeni alıyormuş gibi hazırlayıp ihtiyaç sahiplerine veriyoruz" dedi.

Anteplioğlu, halkın Geri Dönüşüm Projesi ile giyecek yardımlarının arttığını ifade ederek, ayrıca vatandaşların evlerindeki mobilya, koltuk takımı gibi değiştirmeyi düşündükleri eşyalarını atmamalarını veya ihtiyaç sahiplerine vermelerini istedi. Anteplioğlu, "Ev eşyalarını ihtiyacı olanlara yardım için vermek isteyenler de bize müracaat edebilir. Yardım etmek isteyen hayırseverlere vakıf olarak biz aracı oluruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 12:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aslı ğezer IP: 88.229.140.xxx Tarih : 4.09.2008 01:33:46

tarsusta yaşayan cona aşireti diye tabir edilen ve ğecimlerini hırsızlık yaparak kazanan yüzlerce insan sosyal yardım vakıflarına yardım eli uzatmaları için boş vurmuştur ama bu insanların yapmış olduğu hırsızlık suçlarını ğöz önünde bulunduran sosyala yardım vakıfları hiç bir yardımda bulunmaksızın bu insanları kayde bile almamıştır bu anlaşılıyorki devletimiz bu insanları dışlıyarak onlara yardım etmek istemiyor ve bu insanları kendi kaderlerine bırakıyor yardıma muhtac olmuyan hiç bir insan yardım edilmesi için medet beklemez demekki bu insanların ğercekten yardıma ihtiyaçları var en azından bu7 insanlara yaklaşımlarlan kendilerininde insan ğözünde ğörüldüklerini hatırlatmaları ve bu davraşlarla onların yapmış oldukları kanunsuz işleri işlediğinden dolayı pişmanlık cekmelerini sağlar ve bu yardımlarla ihtiyaclarını ğiderip yasala olarak yaşamalarına neden olur her insan bilirki ülkemizde siçilli olan insanlar en madur olan insanlardır çünkü tüm imkanlardan uzak kalırlar