24
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

STK'lar Tarsus turizmini konuştu

Tarsus'ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tarsus’un turizm pastasından pay alması için toplantı yaptı.

Antik Anadolu Restaurant’ta yapılan toplantıya Tarsus Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Türk Arap İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Harda, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Kızılay Başkanı Süleyman Darendeoğlu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Tarsus’un turizm açısından Türkiye’nin önemli bir merkezi olduğunu dile getiren Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, zengin tarih ve kültürel değerlerin yanı sıra doğal güzellikleri bünyesinde toplayan Tarsus’un turizmde hak ettiği yeri bulamadığını belirtti.

İlçedeki mevcut turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için belediye olarak tarihi Tarsus Evleri’nin birkaçını Kültür Bakanlığı ile birlikte restore ettiklerini ifade eden Tufan, "Tarsus, bünyesinde birçok medeniyeti taşımış bir kenttir. Dini turizm açısından yöremizin ayrı bir önemi bulunmaktadır. Müslümanlarca kutsal sayılan Tarsus Eshab-ı Kehf Mağarası, Hıristiyan dünyasınca önemli olan Tarsus St. Paul Anıt Müzesi ve St. Paul Kuyusu yine güzel kentimizde bulunmaktadır. Tarsus’un, turizmden hak ettiği payı almak için sivil toplum kuruluşları ile birlikte turisti bölgemize çekecek projeler üretilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Türk Arap İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Harda ise, amaçlarının kamu kuruluş temsilcilerini biraraya getirerek ilçedeki turizm değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve turistlere rahat ve huzurlu tatil yapma imkanları sağlamak olduğunu kaydetti.

Harda, Tarsus’a gelecek turistlerin barınacağı yerlerin acilen hayata geçirilmesi gerektiğine inandığını belirterek, "Tarsus sahil bandı projesi bir an önce yürürlüğe girmelidir. Turizm için her şey Tarsus’ta var. Medeniyetlere ev sahipliği yapmış güzel ilçemiz, turizm pastasından hakkını almalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 13:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?