22
Mayıs
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

Susuz kalan köylüler muhtarı istifaya çağırdı

Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Damlama Köyü'nde 10 gündür suları akmayan köylüler, su deposunda eylem yaparak, kesintiden sorumlu tuttukları muhtarı istifaya çağırdı.

Damlama Köyü Çakırlı Mahallesi'nde bulunan su deposuna giden köylüler, slogan atarak muhtarı istifaya çağırdı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, Çakırlı Mahallesi'ne su verilen deponun kapağını açarak köylüleri ikna etti. Eylemlerine son veren köylüler, sessiz şekilde dağıldı.

Bu arada, sularının 10 gün önce kesildiğini belirten Yakup Çelik adlı köylü, "Köyümüzde daha önce 2 su deposu vardı. 1.5 yıl önce yapılan depo ile bu sayı 3 oldu. Bu 3 depodan Damlama, Taşobası, Sağlıklı, Kadelli, Kırıt ve Gürlü Köyleri'ne su veriliyor. Bizim ikamet ettiğimiz Çakırlı Mahallesi'ndeki 60 hanenin suyu 10 gün önce kesildi. Muhtar su parası yatırılmadığını gerekçe gösterdi. Bu yalan. Daha faturalar için günümüz var. Biz de köylülerle birlikte eylem yaptık. Şu an jandarma ekipleri suyumuzu açtı ama bu geçici çözüm. Devlet büyüklerinin bu konuya el atmasını istiyoruz" dedi.

Damlama Köyü Muhtarı Talip Köse ise, su kesintisinin yağışların az olmasından kaynakladığını ve yapılan üçüncü depoda küçük bir hatadan dolayı bu sıkıntının yaşandığını iddia etti. Muhtar Talip Köse, sıkıntının en kısa zamanda giderileceğini, köylülerin mağduriyetinin önleneceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 14:48:36
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 18:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?