19
Mayıs
2024
Pazar
TARSUS - MERSİN

Tarsus Belediyesi'nden su ve atık su dersi

Kocamaz, Tarsus Belediyesi’nin, Almanya Kalkınma Bankası ile Avrupa Yatırım Bankası tarafından ortaklaşa finanse edilen Türkiye Belediyeleri Su Altyapı Programı çerçevesinde su ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla Türkiye’de seçilen çeşitli belediyelere eğitim vereceğini kaydetti.

Tarsus Belediyesi’nin, altyapı konusunda örnek belediye seçildiğini vurgulayan Kocamaz, "Genel çevre ve sağlık şartlarını geliştirmek, orta ölçekli şehirlerin yakınlarında bulunan nehirler ve barajların kirliliğini önleyebilmek ve su temini amacıyla başlatılan Türkiye Belediyeleri Su Altyapı Programı, Almanya Kalkınma Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası tarafından destekleniyor. Bu projede Tarsus Belediyesi ülkemizde bulunan çeşitli belediyelere atık su arıtma tesisinin işletimi, su sayaçlarının okunması, su kayıplarının azaltılması, tahakkuk, tahsilat, malzeme deposunun idaresi, muhasebe ve benzeri konularda eğitim verecek. Eğitimlerin giderleri Almanya Kalkınma Bankası tarafından karşılanacak" dedi.
Kocamaz, Tarsus Belediyesi’nin her konuda örnek olduğunun bir kez daha gözler önüne serildiğini belirterek, "Tarsus halkıyla birlikte güzel kentimizi daha ileriye götüreceğiz" diye konuştu.

iha-tarsus
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 13:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?