23
Mayıs
2024
Perşembe
TARSUS - MERSİN

Tarsus MOBESE'ye geçiyor

Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, muhtarlardan vatandaşların kimlik bilgilerini acilen güncellemelerini istedi.

Tarsus Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Tarsus Ziraat Odası’nda düzenlenen toplantıda, 45 mahalle muhtarıyla biraraya geldi. Bulak, okulların tatile girmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte çocukların yasak ve tehlikeli olan sulama kanallarına girerek serinlemeye çalıştığına dikkat çekti.

Bulak, bu konuda muhtarlara da büyük görevler düştüğünü ifade ederek, muhtarların çocukları ve aileleri ikaz etmesi gerektiğini kaydetti. Bulak, "Sulama kanalları ve şelale civarında ekiplerimiz ring çalışma yapacak. Ayrıca sulama birliklerinin bekçileri bu konuda suya girenleri ya da girmek isteyenleri ikaz edecek. Önümüzdeki yıllarda su kanallarının etrafını çevirip, kanallara girilmesine tamamen engel olacağız" dedi.

Tarsus Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Mersin’in de MOBESE sistemine geçtiğini, bu teknolojiden Tarsus Emniyet Müdürlüğü’nün, dolayısıyla Tarsus’un da yararlanacağını belirterek, "Dijital uydu sistemi sayesinde artık kuş uçurtulmayacak. Bu nedenle her mahalle muhtarı mahalle sakinlerinin kimlik bilgilerini bir an önce güncellemeli. Bu bilgileri bilgisayara yükleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Çalışmaların bir an önce yapılması çağrısında bulunan Bulak, "Herkes bu uygulamadan memnun kalacaktır. Bu işten kimse huzursuzluk duymaz. Polis-vatandaş işbirliğini en iyi şekilde yaygınlaştırmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 15:11:39
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 15:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?