18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Tarsus OSB'den, eğitime 40 milyar lira

Mersin’de bulunan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde yaptırılan Teknik Eğitim Fakültesi için 40 milyar lira bağışta bulundu.

Bağış nedeniyle Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan’ın makamında bir tören düzenlendi. Törene, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özden Baştürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Uysaloğlu, Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya, Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Faruk Yalnız ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ertuğrul Karaoğuz’u temsilen Muhasebe Müdiresi Nilüfer Saydam katıldı.

Temeli bu yıl atılan inşaatın bitirilmesi için yardımların şart olduğunu belirten Kaymakam Abdülhamit Erguvan, Teknik Eğitim Fakültesi yapımının Tarsuslular’ın katkısı ile gerçekleştirildiğini söyledi. Erguvan, "İnşaat bittiği zaman Tarsus’a yeni bir hareket, canlılık gelecektir. Bunun için Tarsuslular’a büyük görev düşüyor. Şu ana kadar 700 milyar lira toplandı. 500 milyar liraya daha ihtiyaç var. Bu okul, gençlerimizin hayatını şekillendirecek bir eğitim kurumu olacak. Geçici binada hizmet veren okulumuzun yeni döneme yetiştirilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekir" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ertuğrul Karaoğuz’u temsilen konuşan Muhasebe Müdiresi Nilüfer Saydam ise yaptıkları yardımdan gurur duyduklarını belirterek, 40 milyar liralık çeki Kaymakam Erguvan’a teslim etti.

MERSİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 12:21:45
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 22:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?