22
Mayıs
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

Tarsus Su Parkı açıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Tarsus Su Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Atatürk Gençlik Parkı içerisinde yaptırılan su parkının açılışına; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, MHP Milletvekili Akif Akkuş, Kaymakam Abdulhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Albay Ali Başar, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Halil Tokyürek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Ataş, belde belediye başkanları ile çok sayıda meslek odası başkanı ve davetliler katıldı.

Vali Hüseyin Aksoy, törende yaptığı konuşmada, spor tesislerinin sağlıklı gelecek kuşaklar yetiştirilmesinde önemli rol oynadığını belirterek, "2013 Akdeniz Oyunları için Mersin ilimiz aday kentlerden birisidir. Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılması için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İlimizi ve tesislerimizi anlatmaya gayret gösteriyoruz. Bunun için de ilimizin spor tesislerinin varlığı büyük önem taşıyor. Böyle tesislerin olması birçok etkinlik ve müsabakanın ilimizde yapılmasına katkı sağlayacaktır. Yüzme havuzları da çeşitli yaşlardaki insanlarımıza yüzmeyi öğretecek, çeşitli müsabakalara ev sahipliği edecektir. Bu havuz, yüzme öğretmenin yanı sıra ülkemizden de önemli yüzücülerin çıkmasına fırsat olacaktır. Yüzme havuzları, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtaracak ve gençlerin enerjisini en iyi şekilde harcayacakları mekanlardır" dedi.

"Biz yaptık, umarız Tarsuslular korurlar, sahip çıkarlar" diyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Tarsus'a yakışır bir yüzme havuzu yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Kocamaz, "Bu tesisin keşif bedeli 1.8 milyon YTL'ydi. İhale bedeli ise 1 milyon 770 bin YTL. Çevre düzenlemesiyle birlikte belediyemize toplam 2.5 milyon YTL'ye mal oldu. Tesiste yüzme havuzları, idari binalar, alış veriş merkezleri, restoran ve bürolar bulunmaktadır. Kentimize ve vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Daha sonra açılış kurdelesi kesilen tesis gezildi ve konuklara iftar yemeği verildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 09:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?