23
Mayıs
2024
Perşembe
TARSUS - MERSİN

Tarsus toplantıya hazırlanıyor

Tarsus'ta 16-17 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Tarihi Kentler Birliği Toplantısı için hazırlıklar sürüyor. Tarihi Kentler Birliği üyesi olan il ve ilçelerden gelecek misafirlere ev sahipliği yapacak olan Tarsus Belediyesi, toplantı çerçevesinde kente gelecek yaklaşık 250 kişiyi ağırlayacak.

"Proje Teklifi Hazırlama" konusunda yapılacak toplantıya, Tarihi Kentler Birliği Başkanı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sözen, Tarihi Kentler Birliği Encümen üyeleri ve birçok üyenin katılacağını belirten Belediye Başkanı Burhanetin Kocamaz, "Tarihi Kentler Birliği üyelerini Tarsus’ta kusursuz olarak ağırlayacağız. Bu toplantı Tarsus için büyük önem taşıyor. Tarihi Kentler Birliği fevkalade önemli görevler üstlendi" dedi.

Tarihi Kentler Birliği Toplantısı’nın, Çukurova Bölgesi’nde ilk olarak Tarsus’ta yapılacağını belirten Kocamaz, "2 gün sürecek olan toplantı, Tarsus’un tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Tarsus Belediyesi olarak göreve geldiğimizden beri rutin hizmetler dışında tarihi ve kültürel değerlerimize hep sahip çıktık. Bizler artık tarihi mirasımızı koruma görevini üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 13:55:34
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 15:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?