24
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

Tarsuslu İmarzedeler de perişan

İmar bankasına para yatıran beşbine yakın tarsus’lu mudi, kelimenin tam anlamıyla “perişan”.

Hükümetin Uzan’larla her geçen gün yeni boyutlar kazanan İmar bankası sürtüşmesinin yankıları ufak tefek de olsa şehrimizdeki mudiler yeni bir hak aramaya yöneltmiş bulunuyor.

Aynı bankanın diğer kentlerdeki mağdurlarının düzenledikleri eylemlere benzer eylem hazırlığı içerisinde olduklarını gözönüne alan ve kendilerinin sesiz kalmalarını “kaderlerine razı olmuş” havası yarattığını belirten Tarsusulu İmar bankası mudileri “biz neden sessiz kalıyoruz?” dediler.

Kimi mudiler, on paraya muhtaç duruma geldiklerini bu muhtaçlıklarının her geçen gün büyüyüp çekilmez hale geldiğini, bankaya yatırılan paralarının getirilerine göre kurulmuş düzenlerini de bozduğunu söyleyen Tarsuslu İmarzedeler” maddi yönden büyük bir sıkıntıyla içiçe olduklarını söyleyerek “yeter bitsin artık bu çile” diye

“Hükümetin Uzanlar’la sürtüşmesinin faturasını bizlere ödetmeye hakkı yok. Bizim günahımız sadece bu bankaya para yatırmak. Bunun suç olduğunu bilmiş olsaydık zaten paramızı bu bankaya yatırmazdık. Sessiz kalmamızın bize daha büyük zararları dokunacağı görüşündeyiz. Diğer kentlerdeki gibi eylem düzenleyerek sesimizi ve içerisinde bulunduğumuz durumu Ankara’ya duyurmaya çalışacağız” diyen Tarsuslu İmarzedeler daha sonra yaşadıkları sıkıntıyı şöyle dile getirdiler:

“Okullar açıldı. çocuklarımız halen eğitimin noksanlıklarını yaşıyor. Kış da geliyor. Ne kömürümüz, ne odunumuz ve talaşımız yok. Satın alacak paramız yok. Çocuklarımıza harçlık veremiyoruz.

Her çeşit ihtiyaç maddelerimizi satın alamıyoruz. Hal böyleyken ve bunları hükümetin kendisi biliyorken; bankadaki paralarımızın güvence altında olduğunu söyleyerek bizi uyutmasını bir türlü anlamıyoruz. Niye ödeme yapmıyor? Perişan olduk. Yeter artık.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2003 Pazartesi 12:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?