18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Tarsus'ta ağaç katliamı !

Mersin’in Tarsus İlçesi’ne bağlı Nacarlı Köyü’nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler 3 ailenin geçimini sağladığı narenciye bahçesi ve üzüm serasına girerek ağaçları gövdesinden kesti.

Alınan bilgiye göre, dün gece Nacarlı Köyü dışında bulunan Mehmet Dudaklı (56), Hasan Dudaklı (45) ve Nedim Dudaklı (58) isimli akrabalara ait üzüm serası, kayısı ve portakal ekili 3 bahçeye giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler fidanları ve ağaçları keserek talan ettiler. Sabahın erken saatlerinde bahçeye gelen aileler kesilmiş ağaçları görünce durumu jandarmaya bildirdi.

Olaya büyük tepki gösteren Nedim Dudaklı’nın 83 yaşındaki kayınvalidesi Hatice Dudaklı, ağlayarak bahçeye zarar verenlere isyan etti. Hatice Dudaklı, "Bunlar benim evlatlarımdı. Bunlara kim kıydı. Burada çocuklarım rızıklarını temin ediyordu. Bunu yapanlar insan olamaz. Bizim kimseye düşmanlığımız yoktu. Yapanların Allah cezasını verecektir" dedi.

3 bahçede, 300 portakal ağacı, 200 üzüm ve 400 kayısı fidanının gövdesinden kesildiğini belirten Mehmet Dudaklı ise "Kimseye düşmanlığımız yoktu. Bizim iş düzenimizi bozmak istiyorlar. Biz burada üç aile geçimizi temin ediyorduk. Olayı jandarmaya bildirdik" diye konuştu.

Arazilere yaklaşık 100 milyar lira zarar verildiği tespit edildi.

ERSOY YALÇIN-TARSUS (İHA)
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2003 Cuma 15:39:42
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 23:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?