23
Mayıs
2024
Perşembe
TARSUS - MERSİN

Tarsus'ta çöp sorununa çözüm aranıyor

Mersin’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin geleceğini düşünmek zorunda olduklarını belirterek, bunun için çöp sorununa çözüm bulmak için araştırma yaptıklarını söyledi.

Tarsus Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında Tarsus’un katı atık sorununa çözüm bulunması konuşuldu. Tarsus’un çöp sorununa çözüm bulmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Kocamaz, katı atık projesinin hayata geçtiği zaman Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerine vurgu yaptı.

Kocamaz, ’’Tarsus’un geleceğini düşünmek zorundayız. Bunun için Tarsus için en uygunu bulmak için araştırmalar yapmaktayız. Şu anda 2 firmanın değişik sistemlerini incelemekteyiz. Her iki sisteminde artılarını ve eksilerini göz önüne alarak kararımızı vereceğiz. Çalışmalarımızı hem sistem açısından son sistem olması hem de belediyemizin menfaatlerini göz önünde bulundurmaktayız. Kendi kafamızdan bulduğumuz çözümleri Ankara’ya kabul ettirmemiz şart. Fazla zaman kaybetmek istemiyoruz. Şu an Tarsus’un çöp depolama sistemi vahşi sistem dediğimiz çok ilkel bir sistem. Kanada ve Avusturya firması ile görüşmelerimiz olumlu sonuçlandığı zaman yıllık 4 trilyon olan çöp masrafından da kurtulmuş olacağız’’ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 23:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?