18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Tarsus'ta fosil bulundu

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde, M.Ö 200 milyon ile 150 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen dinozor fosili bulundu. Kaymakamlı, fosili incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğü'ne gönderdi.

Tarsus’a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Nacarlı Köyü yakınlarındaki Hebilli kum ocağında kum çıkaran vatandaşlar, kum elerken buldukları fosil parçasını Tarsus Kaymakamlığı’na getirdi.

Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan ise fosil parçasını incelenmek üzere Tarsus Müze Müdürlüğü’ne gönderdi.

Tarsus Müze Müdürü Kadir Yanık, Nacarlı Köyü sınırları içinde Hebilli kum ocağından çıkan fosil parçasının II. jeolojik döneme ait olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Yanık, ’’Fosil üzerinde yapılan araştırmada fosilin bir dinozora, müzeye intikal eden parçaların ise dinozorun alt çene yapısına ait olduğu anlaşılıyor. Dinozorların ise ll. jeolojik zamanın Juro döneminde M.Ö. 200 milyon ile 150 milyon yılları arasında yaşadığı biliniyor. Bu parça da o döneme aittir. Böyle bir fosil, Çukurova bölgesinde ilk defa bulundu. Bu dinozor, otobur cinsinden. Dinozor fosilini, incelemek üzere Mersin Üniversitesi’ne göndereceğiz. Kum ocağında başka fosil olup olmadığı konusunda ise çalışmalarımız sürüyor’’ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 12:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?