26
Mayıs
2024
Pazar
TARSUS - MERSİN

Tarsus'ta İş Bankası'ndan öğretmen maaşı ödemelerine karşılık okul yardımı

Türkiye İş Bankası Tarsus Şubesi, öğretmenlerin maaşlarını kendi bankalarından çekmeleri karşılığında taşımalı eğitim veren 32 okula 80 milyar lira değerinde malzeme gönderdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Bankası Tarsus Şubesi arasında yapılan protokol çerçevesinde taşımalı eğitim veren 32 okulun öğretmenleri, maaşlarını İş Bankası’nın Tarsus şubesinden alacaklar. Bunun karşılığı olarak da İş Bankası bu okullara toplam 80 milyarlık teknik malzeme gönderdi. Malzemeler, okul müdürlerine yapılan törenle teslim edildi.
Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Uysaloğlu’nun da hazır bulunduğu törende 22 projeksiyon makinesi, 32 teleteksli televizyon, 32 VCD ve 32 mikroskop okul müdürlerine teslim edildi.

Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, yaptığı konuşmada, köy okullarında kıt imkanlarla öğrencilere eğitim verilmeye çalışıldığını ifade ederek, yoktan var edilen bu imkanlarla öğrencilerin daha iyi eğitim alacağını ifade etti.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Uysaloğlu ise eğitimde öğretmenlerin araç ve gereçleri etkili bir şekilde kullanmalarının verimi de artırdığını ifade ederek, "Yaparak, yaşayarak, deneyerek yapılan çalışmalar kalıcı olur. Biz İş Bankası ile öğretmenlerin maaşların bu bankadan almaları karşılığı 80 milyar bağış aldık. Bu malzemeler okullardaki öğrencilerin eğitimi için kullanılacak" dedi.

ERSOY YALÇIN-TARSUS (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2003 Pazartesi 17:22:24
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 23:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?