20
Mayıs
2024
Pazertesi
TARSUS - MERSİN

Tarsus'ta kültür günleri

Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kültür Günleri" başladı. Etkinlik 30 Aralık'a kadar sürecek.

75. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Tarsus Kültür Günleri Kitap ve Hediyelik Eşya Fuarı'na Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, oda ve dernek başkanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Tarsus'ta ilk defa böyle güzel bir fuar düzenlediğini söyledi. Tufan, "İstedik ki, bu yıl Tarsus'un kurtuluş yıldönümünü farklı kutlayalım. Daha bir zengin, daha içi dolu olsun. Biliyorsunuz ki, göreve geldiğimizden bu yana bu etkinliği içeriğini daha da doldurarak daha eğlenceli bir hale getirdik. Ve ortaya bugüne kadar hiç çıkarılmamış bir olaya gerçekleştirdik. Tarsus kültür günlerinde bugün kitap ve hediyelik eşya fuarının açılışını yapacağız. İçeriye girdiğimizde göreceksiniz çok sıcak bir ortam bulacaksınız. Bugüne kadar yapılan büyüklükte ve zenginlikte 20'ye yakın yayın ve yayıncının katıldığı, fazlada talep vardı ama hepsini kabul edemedik. Ve bu yayın evleriyle ilgili yazarların imza günü düzenleyerek, çok güzel bir 13 gün geçireceğiz. Şimdi Tarsus Belediyesi hizmet belediyecinin yanında sosyal belediyecilik anlayışıyla da çok büyük hizmetler yapıyor.

Düşündüğümüz zaman diyoruz ki Tarsus'un 10 bin yıllık tarihi var. Medeniyetlerin yan yana yattığı bir şehir. Hatta deniyorduk 20 dakikada bütün tarihi gezip görebileceğiniz bir şehir. Bu gerçekten böyle maden ki; böyle bir potansiyelin içerisinde yaşıyoruz. Böyle tarihi ve kültür zenginliğinin içinde yaşıyoruz. O zaman bütün bu zenginlikleri ortaya çıkarmamız lazım. Bugün bunu bir başlangıç olarak görüyoruz nasip olursa bahar aylarında daha çok büyük fuarlarla vatandaşlarımızın hizmetine çıkmak istiyoruz. Bu nedenle başlangıcın geleceğe ışık tutarak önümüzdeki günlerde daha zengin daha kapsamlı karşınıza çıkmak istiyoruz. Fuarın Tarsuslulara hayırlı olsun" dedi.

Tarsus'un tanıtımı açısından çok güzel bir etkinlik olduğunu belirten Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, fuarın dolu dolu geçeğini belirtti. Gödekmerdan, "Kurtuluş etkinliklerimiz başladı, devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında kültürel etkinliklerin ilçemizde yapılması çok önemli bir olay. İlçemizin en büyük eksikliklerinden biri de budur. Bu tür faaliyetlerle özellikle kültür alanında bu tür etkinliklerin olması çok daha anlamlı. Tabi bu tür etkinlikleri arttırmamız gerekiyor. İlçemizin kültürel, ekonomik, sosyal ve spor alanlarında şenlenmesi gerekiyor. Bütün alanlarda bir hareketin olması gerekiyor. Tabi kültürde bunların arasında en önemli etkinliklerden biridir. Burada açacağımız fuar ilçemiz için çok önemli. Ben inanıyorum ki; büyük katkılar yapacaktır. İlçemizin her yönden gelişmesine kalkınmasına vesile olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol fuarın açarak, stantları gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 16:33:46
Güncelleme :18 Aralık 2008 Perşembe 16:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?