18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Tarsus'ta tarihi sokaklar törenle açıldı

Törene; Kaymakam Abdülhamit Erguvan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, MHP Tarsus İlçe Başkanı Halim Bozgaç ile vatandaşlar katıldı.

Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, geçmişe sahip çıkan bir yerel yönetime sahip olduğu için Tarsus’un çok şanslı bir yerleşim yeri olduğunu vurgulayarak, bir yerleşim yerinin iyi bir yere gelmesi için herkesin elini taşın altına koymasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Kaymakam Erguvan, bu tür yerlerin restorasyon maliyetinin çok yüksek olmasına rağmen, devletin geçmişe sahip çıkma adına gereken maddi külfetin altına girmekten çekinmediğini ifade etti.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise her şeyi devletten ve yerel yönetimlerden beklemenin yanlış bir anlayış olduğunu belirterek Tarsus’ta bulunan sivil toplum örgütlerinin bu tür etkinliklere sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Kocamaz, "Tarsus’ta SİT alanı içinde 250 ev bulunmasına rağmen Kültür Bakanlığı bunların sadece 25 tanesini restore ettiriyor. Sivil toplum örgütleri laf üretme yerine iş üretseler, 50 evi restore ettirebilirler. Biz belediye olarak 60 milyar lira harcayarak bu yerin altyapısını aslına uygun olarak yaptık. Tarsus’un gelişmesi için herkes elini taşın altına sokması gerekir. Maalesef bizim insanımız bir şeyler yapma yerine her şeyi devletin ya da belediyenin yapmasını bekler. Bu anlayışın değişmesi gerekir’’ dedi.

Açılışta Tarsus Evleri’nin restorasyon işlerini yapan Sayka firması sahibi Mimar Saadet Sayın’a Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından plaket verildi. Bu arada, Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı el işi sergisi de büyük ilgi gördü.

iha-tarsus
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 16:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?