19
Haziran
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

'Tarsus'u modern bir şehir yaptık'

Mersin’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 11 yılda yaptıkları çalışmalarla Tarsus’u köy görünümünden kurtararak modern bir şehir haline getirdiklerini söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, hizmetteki 11. yılı nedeniyle Tarsus Kültür Merkezi’nde verdiği kokteyle Kaymakam Abdülhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Yarbay Ali Başar, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Adalet Komisyonu Başkanı Vehip Ekinci, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Göreve başladıklarında Tarsus’un sokaklarında fosseptik suları akarken, ilk işe kentin olmazsa olmazı alt yapı sorununu çözerek başladıklarına dikkat çeken Başkan Kocamaz, yaptıkları kanalizasyon şebekesinin uzun yıllar Tarsuslular’a hizmet vereceğini ifade etti.

Kocamaz, "Göreve başladığımızda şehrin imar planı adeta delik deşik edilmişti. Bozuk bir şekilde işleyen çarkı durdurmak için zorluklardan yılmadık’’ dedi. Göreve başladıklarında ilçede 3 köprü bulunurken, yaptıkları çalışmalarla 40 adet yeni köprü inşa ederek trafiği rahatlattıklarını ifade eden Kocamaz, "1994 yılında 4 bulvar bulunan şehrimizde bugün bulvar sayısı 24 olurken, 46 bin metre karelik bir alan üzerine kurulu Türkiye’de mimari tarz olarak ilk ve tek şehirler arası terminal işletmesi TAŞTİ’yi kurduk. Bu terminal önümüzdeki 50 yıl boyunca Tarsus’un ihtiyacını karşılayacak kapasitede. Mersin Limanı’nda çürümeye terk edilmiş ve jilet olmayı bekleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşumunda mihenk taşı olan Nusrat Mayın Gemisi’ni TIR’larla Tarsus’a getirerek, orijinalini bozmadan restore edip Türk milletinin üzerindeki vebali aldık. Yine aynı şekilde Tarsus Garı’nda çürümeye terk edilen Tarihi Kara Tren’i Tarsus Garı’ndan alarak Yeşilyurt Parkı’na getirip aslına uygun restore ederek kent müzesi haline getirdik’’ diye konuştu.

Tarsuslular’ın hakkının bu ülkeyi yönetenler tarafından teslim edilmediğine de değinen Kocamaz, Tarsus’un hak ettiği yere gelmesi için 7’den 70’e herkesin mücadele etmesinin şart olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 11:53:53
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?