17
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

Tarsuzlu görme engelli genç zoru başardı

Özürlü genç, bu başarısını annesi ve dershanesine borçlu olduğunu söyledi.
ÖSS’yi girdiği ilk yıl kazanan Ali Şen Sukün, tek tercihi olan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne yerleşmeye hak kazandı. Ali Şen Sukün, emekli baba ile ev hanımı annenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Doğuştan ama olan ve ailesi tarafından özel bir ilgiyle yetiştirilen Ali Şen Sukün, 8. sınıfa kadar kabartma yazı ile eğitimini sürdürdü.

Daha sonra Cumhuriyet Lisesi’ne giden Ali Şen Sukün, lise 2 ve lise 3. sınıflarda dershaneye devam etti. Buralarda sadece dersleri dinleyen Ali Şen’e en büyük desteği ise anne Nurşen Sukün verdi. Anne Nurşen Sukün, oğlu Ali Şen’in koluna girerek haftada 3 gün dershaneye bizzat götürüp oğlunun dersten çıkmasını bekledi. Deneme sınavlarında ise anne, oğlu ile birlikte sınava girerek soruları okuyarak oğlunun verdiği cevapları işaretledi. Oğlunun Üniversiteyi kazanmasından dolayı oldukça sevinçli olan anne, oğlu ile birlikte Ankara’ya gitmenin hazırlıklarını yapıyor.

Başarısını, hem gözü, hem eli, hem de ayağı olan annesine borçlu olduğunu söyleyen Ali Şen Sukün, 2 yıl boyunca devam ettiği dershanenin öğretmenlerinin de üniversiteyi kazanmasında çok büyük payları olduğuna dikkat çekti. Sukün, ’’Sınav sorularını annem okuyor, ben çözüyordum. Başarımda annemin emeği çok büyük. Ben sağlıklı oldukları halde üniversiteyi kazanamayan arkadaşlarıma şunu söyleyebilirim; İnsan azmettikten sonra kazanabilir’’ şeklinde konuştu.

oğlunu okutmak için Ankara’da ev aradıklarını belirten anne Nurşen Sukün, oğlunu okutmak için kendisinin de Ankara’ya gideceğini ve onu okutmak için bütün fedakarlıklara katlanacağını belirti. Anne Sukün, "Oğlum iyi ahlakı ile hep örnek bir kişi oldu. Kazandığı için çok mutluyum. Emeklerimiz boşa gitmedi’’ diye konuştu.

iha-tarsus
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2004 Cumartesi 14:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?