23
Mayıs
2024
Perşembe
TARSUS - MERSİN

Tartıcılıkla ailesini geçindiriyor

Tarsus'ta doğuştan iki eli ve iki ayağı olmayan şahsın çalışma azmi, görenleri hayrete düşürüyor. Doğuştan iki ayağı ile iki eli olmadığı için büyük sıkıntı çeken Halit Bayar (45), bu durumu nedeniyle bir iş yapamayınca tek çare olarak kendisine bir baskül alarak tartıcılığa başlamış.

Mersin’de "Kaldırımları işgal ediyor" diye zabıta ve polisin kaldırımlara baskülünü koymasına izin vermediği Halit Bayar, tekerlekli sandalyesine binip bir yakını vasıtasıyla Tarsus’a gelip insanları tartarak geçimini sağlıyor.

Tek sermayesi olan baskülü ile insanları tartarak iki çocuğuna ve eşine baktığını belirten Bayar, "Çalışacak durumum yok. Tek yapabileceğim iş, insanları tartmak. Mersin’de zabıta ve polis, ’kaldırımı işgal ediyorsun’ diyerek bu işi yapmama müsaade etmiyor. Ben de mecburen tekerlekli sandalyeme biniyorum ve bir yakınım vasıtasıyla Tarsus’a gelip gidiyorum. Baskülüm ile insanları tartarak geçimimi sağlıyorum" dedi.

Evli ve iki çocuk babası olan Halit Bayar, "Benim tek zoruma giden şey, bazı insanların beni dilenci yerine koyması. Bazıları çıkarıp baskülün üzerine parayı atıp gitmek istiyor. Böyle davrananların parasını kesinlikle kabul etmiyorum. Çünkü ben dilenci değilim. Tartılan insanlar parasını ceketimin cebine koyuyor. Tartılmadan kimseden para almam. Çünkü ben dilenci değilim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 15:16:29
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?