22
Mayıs
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

Tiyatro günleri sona erdi

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri, ödül töreniyle sona erdi.


75. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin ilk gününde KKTC Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Londralı” adlı oyunu, ikinci gün Irak Ulusal Türkmen Tiyatrosu’nun “Tufan” adlı oyunu ve son gün de Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Ocak” adlı oyunu sahnelendi. Tarsuslular oyunlara büyük ilgi gösterirken, tiyatrocular, oyun sonunda ayakta alkışlandı.

 
Düzenledikleri etkinlikle, Türk dünyasının dağınıklığına son vermeyi amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri'nin, Türk dünyasında tutkal görevi üstleneceğini söyledi. Kocamaz, “Bundan 15 yıl önce 'Tarsus’ta şu işler yapılacak, Türk kültürüne hizmet edilecek' denilse ben dahil birçok Tarsuslu bu işlerin olabileceğine akıl erdiremezdi. Allah’a şükürler olsun ki Tarsus, Türk dünyasını birleştirme konusunda, Türk dünyasının kültürüne kavuşması konusunda üzerine düşeni ziyadesiyle yapmanın gayreti içerisindedir. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'yla başlayan Türk dünyasına hizmet, kaynaştırma, kültürüne sahip çıkma, sosyal ve kültürel yönden bu insanlarımızı, bu soydaşlarımızı bir araya getirme gayreti 1. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri etkinliğiyle yeni bir halka olarak gündeme taşınmış ve bugün bu etkinliğin kapanış oturumunda 3 ayrı tiyatro topluluğunun bu güzel tablosunu ortaya çıkarmıştır. Bu konuda emek veren, destek veren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kerkük’ten ve KKTC’den gelen kardeşlerimize bu etkinliğe katılmalarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.


Kocamaz, daha sonra Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetmeni Bekir Kara’ya "En İyi Türk Tiyatrosu Yazarı” ödülünü verdi. Gecede, Irak Ulusal Türkmen Tiyatrosu Yönetmeni İsmet Hürmüzlü ile Türkmeneli TV yapımcısı Şemsettin Kuzeci’ye plaket takdim edilirken, tüm oyunculara da katılım belgesi verildi.

 
Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a da, tiyatro ekipleri tarafından KKTC ve Türkmen bayrakları hediye edildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 14:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?