19
Mayıs
2024
Pazar
TARSUS - MERSİN

TTSO: Tarsus Teşvik Yasası kapsamına alınmalı

Tarsus İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, son yıllarda ilçede işsizliğin arttığına, fabrikaların peş peşe kapandığına dikkat çekerek, Tarsus’un yapılan değişiklikle genişletilecek olan Teşvik Yasası kapsamına alınmasını istedi.

Karagözlü, son yıllarda ilçede pek çok sanayi kuruluşunun peş peşe kapandığını, 5-6 yıl önce 25 bin olan sigortalı sayısının bugünlerde 19 binlere düştüğünü kaydetti. Karagözlü, "Ülkemizde sanayileşmenin ilk başladığı yerlerden biri olmasıyla övündüğümüz Çukurova bölgesinin önemli bir kenti olan Tarsus, bugün ne yazık ki o eski muhteşem günlerinden çok uzaktadır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinden çeşitli nedenlerle göç etmek zorunda kalan kalifiyesiz ve sermayesiz insanlarla birlikte Tarsus’un nüfusu 400 binlere yaklaşmış ve gelir pastası ise gittikçe azalmıştır. Yüzde 35’lere varan bu göç, maalesef ilçe ekonomisine hiçbir katkı sağlamadığı gibi ilçeyi o eski görkemli günlerinden çok uzağa götürmüştür’’ dedi.
29 Ocak 2004 tarihinde kabul edilen 5084 sayılı Teşvik Yasası ile 36 ili kapsayan uygulamanın bugünlerde genişletilmesi yönünde çalışmalar yapılacağını izlediklerini ifade eden Karagözlü, ’’Bu vesileyle Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 5084 sayılı yasada yapılacak olan değişiklikle genişletilecek olan ve bu yasa kapsamına alınacak olan yerler arasına Tarsus’un da dahil edilmesini istiyoruz’’ diye konuştu.

tarsus
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 11:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?