22
Mayıs
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

Turist yönünü çabuk bulacak

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi, kentin değişik noktalarına, tarihi ve turistik yerleri gösteren 7 adet yön levhası daha yerleştirdi.
 
Şehrin giriş, çıkış ve merkezi yerlerine yerleştirilen yön levhaları sayesinde kente gelen konuklar, tarihi, turistik ve dini yerlere kolayca ulaşabilecek. 

Tarsus'un 8 bin yıllık geçmişe sahip bir kent olduğunu belirten Belediye Başkan Vekili İsmail Demir, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve tarih boyunca önemli olaylara ve ilklere tanıklık etmiş bir yerleşim birimi üzerinde bulunduklarını söyledi. 

Tarihi geçmişi ile pek çok zenginliği bünyesinde barındıran, tüm dinleri kucaklayan yapısıyla Tarsus'un, son zamanlarda bu yönde yapılan önemli çalışmalarla turizm kenti olma yönünde ümit vaat ettiğini dile getiren Demir, kente gelen yerli veya yabancı konukların tarihi, turistik ve dini yerleri kolayca bulması için yön levhaları yerleştirdiklerini belirtti.

Demir, "40x160 santimetre ebadında tarihi, turistik ve dini yerlerimizi gösterme amaçlı 7 adet yön levhasını değişik noktalara yerleştirdik. Bu levhalarımız Beydeğirmeni, Duatepe Meydanı, Musalla Kavşağı, SSK Kavşağı, Hükümet Konağı yanına yerleştirildi. Daha önce de yerleştirdiğimiz yön levhaları ile birlikte Tarsusumuz'a gelen konuklarımız rahatça tarihi, turistik ve dini yerlerimize ulaşacak ve gezebilecekler" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 15:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?