22
Mayıs
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

Yaz futbol okulu açıldı

Tarsus Belediyespor Yaz Futbol Okulu, düzenlenen törenle açıldı.


Faruk Sodan Spor Tesisleri'nde yapılan açılış törenine; Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus İdmanyurdu Kulübü Başkanı Cumali Yağcı, sporcular ve aileleri katıldı.


Amaçlarının gençleri internet kafe ve kahvehane ortamından kurtarıp spora yönlendirmek olduğunu belirten Tarsus Belediyespor Kulübü Başkanı Hasan Yıldırım, spor yaparken de vatanına, milletine ve ailesine bağlı başarılı nesiller yetiştirmek gayesinde olduklarını ifade etti. Yıldırım, "Bu sezon yeni kurulan minikler takımı, Tarsus'ta ve Mersin'de birinci olmuş, Ankara'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda ilk 32 takım arasında yer almıştır. Kulübümüz futbol takımında 350 lisanslı ve diğer branşlarda da yaklaşık 2 bin lisanslı sporcumuz var. Bu sporcularımız kulübümüzün ve Tarsusumuzun adını en iyi şekilde temsil etmektedirler" dedi.


Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, gençlerin başarılı ve ahlaklı birer sporcu olmalarını istedi. Kocamaz, "1994'ten bu yana Tarsus'ta, Tarsus gençliğinin kahvehane köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan kurtarılarak spor sahalarında yetişmeleri için gayret gösteriyoruz. En fazla eleştirildiğimiz konu olmasına rağmen Tarsus İdmanyurdu'na ve Tarsus gençliğine bu tür tesisleri kazandırma yolunda bundan sonra gayretimizin devam edeceğini herkesin bilmesini istiyorum. Ancak bir üzüntü var. Üzüntüm şu; bu kadar uzun süre hem amatör hem de Tarsus İdmanyurdu'na destek vermemize rağmen Tarsus İdmanyurdu kadrosunda Tarsuslular'ın azlığıdır. İnşallah önümüzdeki yıllarda yaptığımız yatırımların semeresini alırız. Bu gençler büyüyüp, gelişip ahlaklı bir sporcu olmadığı sürece bizim bu yaptığımız çalışmanın hiçbir faydası olmaz. Gençler sizlere güveniyoruz. Sevgili gençler öncelikli hedefiniz spor yapmak olacaktır. İkinci hedefiniz ahlaklı, barış dolu bir genç olarak yetişmek, ülkeye ve millete yararlı bir fert olmak zorundasınız. Tarsus'u temsil edecek birer yiğit olacaksınız" diye konuştu.


Konuşmaların ardından minik sporcular gösteri maçı yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 14:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?