17
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

Zabıtadan dilenci operasyonu

Tarsus İlçesi’nde, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir içinde dolaşan dilencilere yönelik operasyon başlattı.

Başta cami önleri olmak üzere hastane bahçeleri ve ana yol güzergahlarında dilenerek para toplayan dilencilere yönelik çalışmalarını sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, mahalle aralarında dolaşan ve evlere yada iş yerlerine giderek para isteyen 5 erkek, 1 bayan ve 2 çocuk dilenciyi yakaladı. Dilencilerin üzerinden toplam 57 milyon 500 bin lira çıktı.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dilencilerin çevre illerden geldiğini belirterek, bugüne kadar dilencilerle mücadele ettiklerini ve bundan sonra da mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Kocamaz, "El açıp duygu sömürüsü yapan dilencilere yönelik yaptığımız operasyonlarda yakalananların çoğunluğunun mağdur veya yardıma muhtaç olmadığını gördük. İnsanların duygularını istismar ediyorlar. Gruplar halinde çevre illerden geliyorlar ve bir şebeke gibi çalışıyorlar. Zabıta Müdürlüğü olarak dilencilere yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecektir. Vatandaşlarımızın bu tür dilencilere karşı daha uyanık olmalarını ve bizlere bildirmelerini bekliyoruz" dedi.

Tarsus
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 11:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?