18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

ZİHİNSEL YETERSİZ ÇOCUKLARI KORUMA VAKFI MUHTARLARI ÖĞLE YEMEĞİNDE BİR ARAYA GETİRDİ

Öğle yemeğine Kaymakam F. Necmi Kurt, şehirde bulunan 25 mahalle muhtarı katıldı. Vakıf Başkanı Birsen Batmaz bir konuşma yaparak şunları söyledi; Okulumuzu tanıtmak, fakir, kimsesiz, okumaya gücü olmayan zihinsel yetersiz çocuklarıda okutup, rehabilite ederek topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Okulumuzu ve yapılanları yakından görmeniz için sizleri davet ettik, desteğinizi bekliyoruz dedi.

Okul Müdürü İbrahim Coşmaz, muhtarlara okulla ilgili bilgi vererek, verdikleri eğitimin önemini ve başka okullarda olmayan eğitimlerin verildiğini belirtti. İsmetpaşa mahalle muhtarı Ömer Kurnaz da bir konuşma yaparak şunları söyledi; Okulun durumunu ben yakinen biliyorum. Ama birçok bilgiden mahrumduk. Keşke okullar açılmadan önce bilgilendirilseydik. Ama vakit çok da geç değil.

Bundan böyle halkımıza yardım amacı ile mahallemizde bulunan zihinsel yetersiz çocukları, zihinsel yetersiz çocukları koruma vakfı rehabilitasyon okuluna göndereceğiz dedi. Kaymakam F. Necmi Kurt ise şunları söyledi: Zihinsel yetersiz çocuklara bakmak oldukça güç, meşakkatli ve bilgi isteyen bir iş. Bu okulu Tarsus'a kazandıranlara, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.

Bu okul devlet ve vakıf işbirliği ile çalışmaktadır. Buradaki personelin birçoğu sosyal hizmetler elemanıdır. Tarsus'ta zihinsel engellilere en iyi hizmeti vermek için devlet vakıf işbirliği ile çalışmaktadır. Muhtarların bu okula katkılarını bekliyoruz. Bu okul ticari değildir. Parası olan da, olmayan da eğitim görecek. Çevrenizde zihinsel özürlü çocuklar varsa buraya getirmenizi, ailelere yardımcı olmanızı istiyoruz. Parolamız sokakta zihinsel özürlü çocuklarımızın kalmamasın dedi. Daha sonra muhtarlara okul gezdirildi.

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2003 Çarşamba 14:53:11
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 13:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?