24
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer;

“Mısır üretecileri sonuna kadar direnmelidir”

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, mısır üreticilerinin tüccarların eline düşmemesi için direnmesi gerektiklerini söyledi.

Son dönemlerde bölgemize gelen ithal mısır alımı yüzünden ellerindeki mısırın değersiz duruma düştüğünü, bunu fırsat bilen tüccarlarında düşük fiyatla kendilerine rant sağlamaya çalıştıklarını söyleyen mısır üretecilerin bu durumu üzerine bir açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, mısır üretecilerinin sonuna kadar direnmelerini ve ürettikleri mısırları Toprak Mahsulleri Ofisine getirmelerini istedi.

Ergezer, açıklamasında şunlara değindi:

“Devletin verdiği 310 bin lira taban fiyat bizin için uygundu. Ancak hükümetin yanlış politikaları yüzünden bugün üreticilerimiz zor durumdadır. Mevsimsiz yurt dışından yaklaşık 650 bin ton gelen mısır yüzünden üreticilerimiz zor durumdadır.

Ancak mısır üretecilerimiz hiç üzülmesinler. Ürettikleri mısırlar kesinlikle ellerinde kalmaz. Toprak Mahsulleri Ofisinin belirlediği 310 bin lira oldukça uygundur.

Mısır üreticilerimiz sonuna kadar direnmeli ve tüccarların eline düşmemelidir. Ortak hareket edildiği takdirde tüccarlara hep birlikte göz açtırmayacağız.”dedi.

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2003 Cuma 14:46:22
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 11:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?