18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Özürlüler yürüdü

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde özürlüler, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yürüyüş düzenledi.

Kaymakam Abdülhamit Erguvan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Sosyal Hizmetler Müdürü Veysel Gölge ile vatandaşların destek verdiği özürlüler, Kültür Merkezi önünden yürüyerek, Cumhuriyet Alanı'na geldi. Özürlüler, yürüyüş sırasında "Her sağlam bir özürlü adayıdır", "Akraba evliliğine hayır", "Akraba evliliğine hayır demek sağlıklı bir geleceğe evet demektir", "Beni böyle kabullenin, göreceksiniz her şey çok kolay olacak" yazılı dövizler taşıdı.
Cumhuriyet Alanı'ndaki törende konuşan Sosyal Hizmetler Müdürü Veysel Gölge, toplumun yüzde 10'unun özürlü olduğuna dikkat çekerek, kamu kurum ve kuruluşlarla özel sektörün iş yerleri yaparken özürlüleri düşünerek hareket etmesini istedi. Gölge, Tarsus'ta 30 bin özürlü yaşadığını belirterek, "Özürlülere verilen hizmetlerin temel amacı, onların içinde bulundukları topluma tam katılımlarını sağlamaktır. Özürlü çocuk ya da yetişkinlerimiz günlük hayata, şehir yaşamına ve toplum yaşamına sınırlı ölçüde katılabilmektir" dedi.
Görme Özürlüler Derneği Başkanı Fikri Topuz ise toplumda yaşayan bütün fertlerin birer özürlü adayı olduğunu söyledi. Topuz, "Kimsenin yarın özürlü olmayacağının garantisi yoktur. Toplumumuzdaki insanlar onun için özürlüleri dışlamamalı. Ona gerekli desteği her zaman vermelidir" diye konuştu.

Kaymakam Abdülhamit Erguvan da insanların sakat kişiye ne kadar önem verebilirse o kadar "insanım" diyebileceğini ifade ederek, "Bugün sağlam olanlar yarın sakat olabilir. Sizlerin eksikliğini gidermek bizim görevimizdir. Sadece devlet değil, bireyler de sakatlarına sahip çıkmalıdır" şeklinde konuştu.

Protokol mensupları, daha sonra özürlülere çiçek dağıttı. Konuşmaların ardından özürlüler, Belediye Bandosu'nun çaldığı müzikler eşliğinde neşeli dakikalar yaşadı.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 16:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?