23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

'Kızımı, kirvem kaçırdı'

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, kızlarından 3 haftadır haber alamayan bir aile, kızlarını, "Kız kaçırma" konusunda kendilerinden fikir alan kirvelerinin kaçırdığını iddia etti.

Kavaklı Mahallesi'nde yaşayan Atatürk Lisesi öğrencisi G.T. (16), 3 hafta önce not yükseltme sınavına girmek için okula gitti. Akşam kızlarının eve gelmemesi üzerine anne Hülya ve baba Recep T., durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Anne Hülya T., savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Kızımızı, kirvemiz B.K.'nın, oğlu H.K. için kaçırdığına inanıyoruz. Kocam, B.K.'nin küçük oğluna 17 yıl önce kirve olmuştu. Uzun yıllardır hiç görüşmüyorduk. Fakat bu yıl, bize sık sık gelmeye başladılar. Aklımıza kötülük yapacakları hiç gelmemişti" şeklinde iddiada bulundu.

Kızının bir an önce bulunmasını isteyen Hülya T., "Kızım kaçırılmadan 5 gün önce, bunlar bizim eve geldiğinde, B.K. eşime 'Sana bir şey danışacağım. Bizim oğlana bir kız kaçıracağız. Fakat kızın yaşı hem küçük hem de öğrenci. Bir şey olur mu?' diye sordu. Kocam da 'Sakın böyle bir şeye kalkışmayın. Çünkü cezası çok ağır' diye düşüncelerinden vazgeçirmeye çalıştı. Ama böyle bir şeyin bizim başımıza geleceği aklımıza gelmemişti" diye konuştu.

Hülya T., bir kez telefonla görüştüğü kızının, "Beni bunların elinden kurtarın" dediğini de söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 15:40:34
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 15:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?