20
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

Kaçak yapılaşmayla mücadele

Son 1 yılda apartman tipi inşaatlarda talep patlaması yaşandığını belirterek, kentte kaçak yapılaşmanın azldığını, yeni ve modern binaların yükselmeye başladığını söyledi.

Çuhadar, yeni yapılarda kesinlikle usul ve fenne uygun hareket edildiğini belirterek, "Kaçak yapıya müsaade etmiyoruz ve yapılanı yıkıyoruz. Yoldan çekme mesafelerine çok dikkat ediyoruz. Yol içlerine inşaat yaptırmıyoruz. Yapılan inşaatların projelerine uygun olmasına dikkat ederken, malzemeden kısıntıya gidilmesine asla müsaade etmiyoruz. Binaların depreme dayanıklı ve sağlam olmasına dikkat ediyoruz. İnşaatları mühendislerimizle sık sık denetliyoruz" dedi.

Özellikle son 1 yılda apartman tipi inşaatlarda büyük patlama yaşandığına dikkat çeken Çuhadar, 2003 yılında verilen ruhsat sayısının 196, 2004 yılında verilen ruhsat sayısının 275 ve 2005 yılında verilen ruhsat sayısının ise 306 olduğunu kaydetti. Eldeki bu verilere göre Osmaniye'de inşaat sektöründe büyük bir patlama olduğunun görüldüğünü ifade eden Çuhadar, "İnşaat sektörü, birçok sektörün motor gücüdür, lokomotifidir. İşsizliğin de çözümlenmesine büyük katkıları vardır" diye konuştu.

Müteahhitlerin şu anda inşaat yapacak arazi bulamadıklarını söylediğini vurgulayan Çuhadar, şöyle devam etti:

"Ben onların dikkatini çarşı içerisinde kalmış, eski, salaş binalara çekmek istiyorum. Buralarda çok güzel iş merkezleri yapabilirler. Talep arzı doğurur, demek ki inşaat sektöründe talep patlaması var. Uzun vadelerle kira öder gibi konut edinme sistemiyle, bu talebin daha da artacağını düşünüyorum. Osmaniye üzerinden geçen uluslararası yollar, boru hatları, enerji ve fay hatları düzenli yapılaşmanın önünde büyük engeller oluşturuyor."
Belediyelerin dikilen binalardan sonra bölgeye hizmet götürdüğünde bir yığın sorunla karşılaştığını anlatan Çuhadar, "Belediyeler vatandaşın gerisinde kalmamalı. Vatandaş bina yaptıktan sonra belediyenin oraya hizmet götürmesi zor oluyor. Bu yüzden yeni toplu konut alanları ürettik, üretmeye de devam ediyoruz. Yeni Osmaniye'yi inşallah kuracağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 10:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?