17
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

47 kilo eroin ele geçirildi

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonla 47 kilo eroin ele geçirildi.

Everest adı verilen operasyonla 15 ilde el zamanlı olarak yapılan operasyonda uluslararası bir uyuşturucu şebekesi tamamen çökertildi.

Konuyla ilgili Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Murat Dağlı ve KOM Şube Müdürü Murat Baz emniyet müdürlüğü brifing salonunda basın mensuplarına operasyonla ilgili bilgi verdi.

2 yıldır sürdürülen çalışmalar neticesinde Osmaniye, Ağrı, Kırşehir, Mersin, Adana, Kilis, Ankara, Hatay, Bursa, Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Van, Hakkâri ve Yalova olmak üzere eş zamanlı yapılan operasyonlar neticesinde birçok Avrupa ülkesince de takip edilen örgüt lideri başta olmak üzere kaçakçılık faaliyetinin tüm boyutlarında yer alan 38 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarında 1 adet Walter marka ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet Brovvning marka ruhsatsız tabanca. 1 adet otomatik av tüfeği, 1 adet Best Huğlu marka otomatik av tüfeği, 1 adet Apachi Mariner marka otomatik av tüfeği, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet uyuşturucu madde tartımında kullanıldığı değerlendirilen hassas terazi ve 1 adet Smith-Wesson marka ruhsatlı tabanca ile, ele geçirilen silahlara ait oldukları değerlendirilen toplam 173 adet dolu fişek ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde ve bünyesinde iki yıldan beri ulusal ve uluslararası düzeyde uyuşturucu ticareti organizasyonuna üye oldukları değerlendirilen şüphelilerin faaliyet gösterdikleri İran-Macaristan-Bulgaristan-Hollanda ve Almanya makamları ve 15 il emniyet müdürlüğü bünyeisnde Everest kodlu bir çalışma gerçekleştirildi. Bu çalışma, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 8 aydır devam eden Everest 2 kod adlı çalışma ile birleştirilerek başarı ile sonuçlandırıldı.

Emniyet Müdürü Halil Yılmaz yaptığı açıklamada Everest ve Everest 2 kod adlı çalışmalar kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde çeşitli ülkeler ve 15 İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde günümüze kadar toplam 321 kilo 237 gram eroin maddesinin ele geçirildiğini söyledi.

Bugüne kadar toplam şebekeyle irtibatlı olan 51 kişinin ise yakalandığını aktaran Yılmaz, "Ayrıca 2 bin 164 adet uyuşturucu nitelikli ecstasy tablet ele geçirildi. İnsanlığa karşı bir suç olarak gördüğümüz uyuşturucu kaçakçılığına karşı gerçekleştirilen bu operasyon sayesinde; İran'dan temin ettikleri eroin maddesini ülkemiz ve Bulgaristan üzerinden kaçakçılığını yapan çok önemli bir yasadışı suç organizasyonu çökertildi." dedi.

Sabah
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 13:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?