18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

ATM dolandırıcısına suçüstü

Osmaniye'de, bankamatikten para çeken vatandaşları dolandıran 1 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü görevlileri, bankamatiklerden para çeken vatandaşları yardım etme bahanesiyle dolandıran, aynı suçtan sabıkalı E.V.'yi (28) 34 HIT 77 plakalı otomobille bankalar civarında gezerken şüphe üzerine durdurarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen E.V., 23 Eylül 2005 tarihinde Vakıfbank'a ait ATM'den çektiği 550 YTL tutarındaki emekli maaşını dolandırıcıya kaptıran M.B. ile yüzleştirildi. M.B.'nin teşhis ettiği E.V.'nin, Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi ve Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde de aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Bu arada, şahsın yakalandığı otomobilde yapılan aramada, 2 koltuk arasına gizlenmiş vaziyette bin 600 YTL parayla Ali Yiğit adına banka kartı ele geçirildi. Yetkililer olayla ilgili tahkikatın devam ettiğini bildirdi.

Asayiş Şube Müdürü Metin Alper, özellikle emeklilerle bankamatiklerden para çeken vatandaşlardan, yardım etme bahanesiyle yanlarına yaklaşanlara kartlarını vermemelerini, şifrelerini söylememelerini ve bu tür durumlarda anında görevlilere haber vermelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 11:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A&AYGÖRDÜ IP: 85.98.100.xxx Tarih : 29.11.2005 11:48:30
Asayiş Şube Müdürümüz Sayın Metin ALPER öncülüğünde; Osmaniyemizin, şerefsiz dolandırıcılardan ve hırsızlardan arınması için mücadele eden tüm Emniyet güçlerimize başarılar diliyorum.