18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Avcıya yasal işlem

Osmaniye'de yavru bir karacayı öldüren avcı, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Çardak Yaylası Cennet Pınarı mevkiinde kontrol amaçlı arazi çalışması yapan Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü Yarpuz İşletme Şefliği ekipleri, yavru bir karacayı vuran Y.B. (57) adlı avcıyı suçüstü yakaladı. Vurulduktan sonra başı kesilen yavru karaca ile av tüfeğine el konulurken, avcı hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yarpuz İşletme Şefi Savaş Sarı, yurt genelinde devam eden elverişsiz hava şartlarının yaban hayatını da etkilediğine dikkat çekerek, "Bundan yararlanmak isteyen bazı art niyetli avcılar maalesef bu tür avlanma yapmaktadırlar. Ancak karaca avı yasak olduğu için bu avlanma da yasal değildir. Biz de karacaya ve avlanmada kullanılan av tüfeğine yasalar gereği el koyduk. Karacayı Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine götürerek, vurulan hayvanın karaca olduğunu teyit ettirdik. Ayrıca İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri vurulan hayvanın eti için yenmez raporu verdi. Bu nedenle karacayı bir çukura gerektiği şekilde gömeceğiz. Ayrıca avlanması yasak bir hayvanı vuran avcı ile ilgili de yasal işlem başlatıldı" dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Milli Parklar Şefi Fatih Güvener de avlanması yasak olan karacayı avlayanlara 4 bin 400 YTL para cezası verildiğini, bunun dışında idari para cezalarının da uygulandığını kaydetti. Güvener, "Bu tür avı yasaklanmış olan hayvanlar, sadece Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından av turizmi çerçevesinde avlanabilmektedir. Bunun için de mutlaka A sınıfı bir turizm acentesinin müracaatı gerekmektedir ve belirlenen sayıda avlanma yapılabilmektedir. Bunun dışında bu tür hayvanların avlanması kesinlikle yasaktır" diye konuştu.

Osmaniye Orman İşletme Müdürü Mustafa Eroğlu, bu tür çalışmaların her zaman devam edeceğini vurguladı. Avlanması yasak olan hayvanlarla ilgili çok ağır para cezaları bulunduğuna dikkat çeken Eroğlu, avcıları yasaklara uymaları konusunda uyardı.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 17:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?