18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Cadde ve sokaklara makyaj

Osmaniye Belediyesi, şehrin cadde ve sokaklarını kent estetiğine uygun hale getirmek için başlattığı çalışmalara hız verdi.

Belediye ekipleri tarafından başlatılan düzenleme çalışmaları, Hasan Çenet Caddesi istasyon yolunda ve Hilmi Karaboran Caddesi'nde aralıksız sürdürülüyor. Belediye Başkanı Davut Çuhadar, cadde ve sokakların kent estetiğine uygun hale getirilmesi için başlattıkları çalışmaların genişleyerek devam edeceğini belirterek, "Osmaniye'nin geçmişini bilenlerin hep özlemle, nostaljiyle bahsettikleri İstasyon Caddesi'ni eski güzelliğine yeniden kavuşturacağız. Cadde bütünüyle elden geçirilecek, restore edilecek ve şehrimizin örnek caddelerinden bir tanesi olacak. İstasyon binasının önüne bir de meydan yapacağız. Halkımız akşamları ailesiyle gezip, stres atacağı güzel bir mekana sahip olacak. Çalışmalara başladık, bu çalışmalar sadece bu caddelerle sınırlı kalmayacak. 2006 yılı içerisinde Hilmi Karaboran Caddesi, Kemal Satır Caddesi, Kadirli Yolu ve yetiştirilebilirse 7 Ocak Şehir Stadyumu'ndan aşağı inen yol da restore edilecek ve kente yakışır hale getirilecek. Bu caddelerin etrafında ev ve iş yerleri sahibi olan vatandaşlarımızın konudan haberdar olmalarını ve hazırlıklarını yapmalarını istiyorum. Vatandaşlarımız ev ve iş yerlerindeki hazırlıklarını bir an önce tamamlasınlar" dedi.

Cadde ve sokakların düzenlenmesi için bazı değişiklikler de yapılacağını belirten Davut Çuhadar, "Kaldırımlara ve caddeye taşmış, yol işgali yapmış durumda olan yapıları tamamen yıkıp, temizleyeceğiz. Görüntü kirliliği yapan ve kent estetiğine zarar veren hiçbir yapı bırakmayacağız. Hasan Çenet Caddesi istasyon yolunda ve Hilmi Karaboran Caddesi'nde çalışmalarımızı gören vatandaşlar bizlere teşekkür ve takdirlerini ifade ediyor. İnşallah biz de bu takdire layık olmaya çalışacağız. Çünkü Osmaniye ve Osmaniyeli hizmetlerin en iyisine layıktır" şeklinde konuştu.

Diğer yandan, Osmaniye'nin öncelik arz eden ihtiyaçlarından otogar, sebze hali, içme suyu, şehir meydanı gibi çalışmaların da projelerinin hazır olduğunu anlatan Belediye Başkanı Davut Çuhadar, "Bu yatırımların tutarı yaklaşık 200 milyon YTL civarındadır. Yani bu işsizlik sorununun da büyük ölçüde azalması demektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 19:26:54
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 12:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?