18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Mezarlıktaki 'Onur'

Osmaniye'de terk edildiği mezarlıkta bulunan 2 günlük bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Hemşireler, 2 gün boyunca yağmur altında kalan ve karıncaların saldırısına uğrayan bebeğe onuruyla yaşaması için "Onur" adını verdi.

Osmaniye Asri Mezarlığı'na mezar ziyaretine giden bir aile, mezar üstüne bırakılmış ağlayan bir bebek buldu. Durumun polise bildirilmesi üzerine mezarlığa gelen polis ekipleri, henüz 2 günlük olduğu belirtilen erkek bebeği, Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdüler. Burada tedavi altına alınan bebeğe, servis hemşireleri sahip çıktı. Hemşireler, onuruyla yaşaması için bebeğe "Onur" adını verdiklerini söyledi.

Bebeğin bulunduğu sırada mezarlıkta görev yapan mezarcı Hüseyin Kayar ise olayı vicdansızlık olarak niteleyerek, "Bunlarda kesinlikle Allah korkusu yokmuş. Çünkü Allah korkusu olan böyle bir şeyi yapmaz" dedi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Çalık, "2 günlük olarak tahmin ettiğimiz erkek bebek, yine tahminimize göre 2 gün kadar mezarlıkta kalmış. Bu arada yağan yağmurdan ıslanmış ve vücut ısısı çok düşmüş. Aynı zamanda da karıncaların saldırısına uğramış. Çünkü bize geldiğinde hala üzerinde karıncalar dolaşıyordu ve vücudunda karınca ısırıkları vardı. Ayrıca üresi de yüksekti ve sıvı kaybıyla beslenme yetersizliği nedenlerinden kan şekeri de düşüktü. Biz ilk olarak vücut ısısını yükselttik, üresini düşürdük ve beslenmesini sağladık. Şu anda da durumu iyiye gidiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 19:49:36
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 20:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?