18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Otogarda asayiş denetimi

İlimizde olması muhtemel suç olaylarının önlenmesi amacına yönelik olarak alınan arama kararına istinaden ilimiz otogarında yapılan ve çok sayıda emniyet mensubunun katıldığı geniş çaplı arama ve operasyonda 2 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet amaç dışı sustalı tabir edilen bıçak ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin yaptıkları aramada Otogar içerisinde faaliyet gösteren bir büfede şüpheli hareketleri ile dikkat çeken Özgül.Ö (33) isimli şahsın yapılan üst aramasında 1 adet Ruhsatsız Kırıkkale marka 7,65 mm çapında seri numarası kazınmış tabanca, tabancaya ait bir adet şarjör ile 7,adet 7,65 mm çapında fişek ile 1 adet kahve renkli açılır kapanır uç kısmı 11cm, sap kısmı 13 cm uzunluğunda üzerinde Ali yazılı bıçak bulunarak şüpheli ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettirilmişlerdir.

Ayrıca yine otogarda faaliyet gösteren bir yazıhane de yapılan aramada içeride bulunan askılık üzerindeki siyah deri kaban içerisinde 1 adet 7.65 mm çapında Pietro Maratte marka B 55413 seri no lu ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 1 adet şarjör,7 adet MKE yapımı fişek bulunmuş yapılan araştırma silahın Ekrem Ö. (44) İsimli şahsa ait olduğu ait olduğu tespit edilerek şüpheli suç aleti tabanca ile Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir.
Her iki ruhsatsız tabanca taşıma olayının şüphelileri gerekli tutanakların düzenlenmesinden sonra adliyeye sevk edilmişlerdir.

Emniyet Müdürlüğü görevlileri yapmış oldukları çalışmaların aralıksız olarak devam edeceğini suç işleyen ya da suça karışması muhtemel kişilerin ve suç aletlerinin ele geçirilmesi için bu tür aramaların da sık sık yapılacağını belirtmişlerdir.

Metin Alper/ KentHaber/ Osmaniye
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 10:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?