19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Rehine nasıl kurtarılır

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikatta, teröristlerin kaçırdığı otobüste bulunan yolcular başarılı bir operasyonla kurtarıldı.

Tatbikatta senaryo gereği 2 terörist, Adana-Osmaniye Karayolu'nda bir yolcu otobüsünü kaçırarak yolcuları rehin aldı. Otobüsü Osmaniye'ye girişinden itibaren takibe alan Özel Harekat Şube Müdürlüğü timleri, otobüsü Devlet Bahçeli Bulvarı'nda durdurarak ablukaya aldı. Operasyonu yöneten Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Geçer, teröristlere teslim olmaları çağrısında bulundu. Ancak teröristler, eylemi F tipi cezaevlerini protesto etmek ve bu cezaevlerinde ölüm orucu tutan arkadaşlarının salıverilmesi için yaptıklarını söyledi. Sık sık slogan atan ve polisleri tehdit eden teröristler, tabanca ile havaya ateş etti. Bunun üzerine operasyona başlama emri verildi ve kurtarma timleri otobüsün etrafını sararak, teröristlerle sıcak temas sağladı. Operasyonda 1 terörist sağ ele geçirilirken, 1 yolcuyu tabancasıyla rehin alan diğer terörist vurularak öldürüldü. Operasyonu başarıyla tamamlayan polis timleri, Türk bayrağı açtı.

Bu arada, operasyonu heyecanla izleyen vatandaşlar arasında bulunan küçük bir çocuk, operasyon esnasında çıkan silah ve bomba sesleri üzerine korkudan ağlayarak annesine sarılıp ağladı.

Tatbikatın başarılı bir şekilde tamamlanmasından sonra Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Geçer, bu tür tatbikatları periyodik olarak yaptıklarını belirterek, tatbikatla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 13:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET REİS IP: 194.27.49.xxx Tarih : 19.01.2006 14:43:56
OSMANİYE EMNİYET TEŞKİLATINI ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM POLİSİMİZİ ÇEVİK ATİK VE ZİNDE TUTMA YÖNTEMLERİNE HAYRAN KALDIM.TEŞEKKÜRLER OSMANİYE