17
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Tarihi eser operasyonu

Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta kaçak kazı yapan 8 kişi, jandarmanın operasyonuyla çok sayıda tarihi eserle birlikte yakalandı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta kaçak kazı yaparak define arayan Y.A, M.K, H.Ç, Z.S, A.K, M.G, İ.K. ve A.K. adlı şahıslar, jandarma tarafından takibe alındı. Nurdağı İlçesi'nde TAG Otoyolu gişelerinden giriş yapmaya çalışan içinde Y.A, M.K. ve H.Ç. adlı şahısların içinde bulunduğu 80 AV 492 plakalı otomobil ile A.K, Z.S, A.S, M.G, A.K. ve İ.K adlı şahısların bulunduğu 80 AD 112 plakalı otomobili durdurarak arama yapan jandarma, her iki otomobilde 32 adet bronz ve metal sikke, 4 adet insan ve hayvan figürlü çömlek heykel, 3 adet insan figürlü çömlek heykel, 1 adet çömlek testi, 2 adet bronz heykel, 2 adet bronz tabak, 1 adet bronz testi, 2 adet bronz madalyon, 6 adet çeşitli obje, 1 adet ön ve arka yüzünde insan figürü bulunan altın madalyon, 2 adet sismik dedektör, 1 adet yer altı tarama cihazı, 1 adet toprak seviye tespit cihazı ve kazı yapmada kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.
İki otomobilde bulunan 8 kişi gözaltına alındı.

Şahısların ifadeleri doğrultusunda, Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde H.Ç. adlı şahsın evinde yapılan aramada, 1 adet çömlek testi, 1 adet çömlek vazo, 1 adet çömlek gözyaşı şişesi ve 4 adet çeşitli çömlek obje bulundu.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 22:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?