19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Osmaniye'nin ilk ISO belgeli hastanesi

Özel Çukurova Hastanesi, Osmaniye'de ISO belgesi alan ilk özel hastane oldu. Hastane yönetimi, ISO belgesini pasta keserek kutladı.

Öğretmenevi'nde düzenlenen kutlama resepsiyonuna; Vali Vekili Mustafa Dalkılıç, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, bazı kamu kurumlarının müdürleri ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 5 ay önce Toplam Kalite Yönetimi Belgesi için müracaat eden Özel Çukurova Hastanesi, gerekli çalışmalar yapıldıktan sonraki denetimi başarı ile verdi ve belgeyi almaya kazandı. Kutlama programında konuşan Başhekim Suat Özkan, açıldıktan 2 yıl sonra kalite belgesi alan ilk ve tek özel hastane olmalarından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Doktorlardan hastane çalışanlarına kadar herkesin özveri ile bu belgeyi alabilmek için çalıştıklarını aktaran Özkan, sloganlarının ise "Kalite, insana saygı ile başlar" olduğunu söyledi. Özkan, "Misyonumuz; uluslararası standartlarda güvenilir bir sağlık hizmeti vermek ve bu hizmetin sürekliliğini sağlamaktır. Vizyonumuz ise; ilimizin en kaliteli sağlık hizmetini veren özel hastanesi olmaktır. Kalite politikamız; etik değerlere önem veren, hasta haklarına saygılı, çağdaş, yenilikçi, güvenilir, güleryüzlü, deneyimli ve donanımlı, sürekli gelişmeyi ilke edinmiş bir sağlık kurumu olarak, hastalarımızın ve çalışmalarımızın memnuniyeti ilkesi çerçevesinde; etkili, verimli, artan bir kalite anlayışı ile verdiğimiz sağlık hizmetini sürekli iyileştirmektir. Bu belgeyi alabilmek için yoğun çaba gösteren personelimize ve yönetim kurulu ile meslektaşlarıma teşekkür ederim" dedi.


İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz ise, daha önce Osmaniye 250 Yataklı Devlet Hastanesi ile Düziçi Devlet Hastanesi'nin kalite belgesi aldığını belirterek, "Kamu kurumlarından sonra Osmaniye'de ilk olarak bir özel hastanenin kalite belgesi alması memnuniyet vericidir. Biz aynı gayret ve başarıyı diğer özel hastanelerimizden de bekliyoruz" diye konuştu.

Osmaniye'nin, verilen sağlık hizmetleri ile sağlık turizmi açısından elverişli bir duruma geldiğini de sözlerine ekleyen Cingöz, daha sonra İSO 9001-2000 Kalite Belgesi alan Çukurova Hastanesi'nin hazırladığı pastayı kesti.
Bu arada, bazı hastane çalışanlarına teşekkür belgesi ve altın takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 16:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?