19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

80 çift 'evet' dedi

Osmaniye Belediyesi'nce düzenlenen "5. Yerfıstığı Festivali" etkinlikleri kapsamında, "80. İlde 80 Çifte Toplu Nikah" töreni gerçekleştirildi.

7 Ocak Şehir Stadyumu'nda düzenlenen toplu nikah törenine Vali Yardımcısı Arslan Özbey, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileriyle çiftlerin yakınları katıldı. Nikah törenine katılan bazı çiftler kucaklarında çocuklarıyla gelirken, bazılarının çocukları ise çimler üzerinde oynadı. 1 ile 4 çocuğu bulunan çiftlerin çoğu maddi imkansızlık nedeniyle ve ihmalden nikah yaptıramadıklarını söylerken, bazıları toplu nikah törenini beklediklerini belirtti. Törene katılan bir gelinin ise hamile olması dikkat çekti.

Nikah töreni öncesi konuşan Belediye Başkanı Davut Çuhadar, "Avrupa Birliği kapısındaki ülkemizde, Medeni Kanun gereği her çiftimizin resmi nikahı olması gerekiyor. Bu nedenle biz de hem festival etkinliği olarak, hem de nikahsız çiftlerimizi resmi nikaha kavuşturmak için bu töreni düzenledik" dedi.

Çuhadar daha sonra çiftlerin nikahını kıydı. Vali Yardımcısı Arslan Özbey de evlilik cüzdanlarını verdiği çiftleri kutlayarak mutluluk diledi.

Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi eşliğinde yapılan nikah töreninin ardından çiftler davul zurna eşliğinde halay çekip, oyunlar oynadı.

Çiftlere Belediye Başkanı Davut Çuhadar ile törene katılanlar da eşlik etti. Başkan Çuhadar, nikah kıydıran çiftlere ayrıca çeşitli hediyeler armağan etti.

.
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 14:34:28
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 11:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?