18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Hasta eşi için yardım bekliyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 2 çocuğunu hastalıktan, 1 çocuğunu trafik kazasında kaybeden işsiz baba, ayağı kangren olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan eşi için yardım bekliyor.

2001 yılında dini nikahla evlenen Savaş Tokgöz (29) ve Asiye Yaldırım (25) çifti, 3 yıl önce Gaziantep'in Nurdağı ilçesinden Osmaniye merkeze bağlı Yeniköy'e yerleşti.

Aile, bronşit hastalığına yakalanan 2 aylık kızları Fatma'yı maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi ettiremeyince kaybetti. Çift, daha sonra doğan çocukları İbrahim'i de henüz 8 aylıkken yine bir hastalık sonucu toprağa verdi.

Talihsiz olayların bir türlü peşini bırakmadığı aile, 6 ay önce de bir trafik kazası geçirdi. Kazada Savaş Tokgöz ve Asiye Yıldırım çifti yaralanırken, çocukları 4 yaşındaki Orhan hayatını kaybetti. Tokgöz ve Yıldırım, bir süre tedavi gördükten sonra hastaneden taburcu edildi. Kazada daha önce platin takılan ayağından yaralanan Yıldırım'ın yarası apse yaptı. Hiçbir gelirleri ve sosyal güvenceleri olmayan Asiye Yıldırım'ın ayağı, kangren olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kaza sonrası göğsünden ameliyat olan Savaş Tokgöz çalışamayınca, aile barındıkları evden de çıkarıldı.

Sokakta kalan aileye, Kadirli'nin Kesikeli köyünden Adnan İspir sahip çıktı. Aileye ancak barınma imkanı sağlayabilen Adnan İspir, kendisinin de fazla imkanı olmadığını, bu nedenle yetkililerin bu aileye sahip çıkmasını istedi.

Savaş Tokgöz ise, eşi ile resmi nikah yaptıracak paralarının olmadığını, nikah olmayınca yeşil kart da alamadıklarını belirterek, "Ben yetkililerden bize yardım etmelerini istiyorum. Nikahımızı yaptırsınlar ve yeşil kart versinler. Çünkü ben çalışamıyorum. Eşime ve anneme bakacak gücüm yok. Eşim tedavi olmazsa ayağı kangren olacak ve belki de hayatını kaybedecek. Artık tahammülümüz kalmadı. Ne olur yetkililer bize yardım etsin" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 11:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?