17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Aşk uğruna Müslüman oldu

Ukrayna'da bir şirkette çalışan Hakan Günsever'e aşık olup nişanlanan üniversite öğrencisi Pastuh Anastasya, Osmaniye'ye gelerek düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Müftü, "Ayşe" adını alan Anastasya'ya Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Alınan bilgiye göre, Ukraynalı üniversite öğrencisi Pastuh Anastasya (21), 1 yıl önce Ukrayna'daki bir Türk şirketinde çalışırken tanıştığı Hakan Günsever'e (26) gönlünü kaptırdı. Evlenmeye karar veren Anastasya, Hakan Günsever ile nişanlandıktan sonra İslam dinini seçerek Müslüman olmak için Osmaniye'ye geldi.

Osmaniye Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olan Anastasya, daha sonra ismini de değiştirerek Ayşe adını aldı. Müftü Zeki Sarılar, Ayşe adını alan Anastasya'ya hiçbir zorlama ve baskı altında olmadan İslam dinini seçip seçmediğini sordu ve kabul etmesinin ardından 3 kere kelimeyi şahadet getirtti. Kelimeyi şahadeti telaffuz etmesine şaşıran Sarılar, Ayşe'yi tebrik etti. Sarılar, daha sonra Hakan Günsever'e de nasihat ederek, "Burada Ayşe'nin batıl dinden hak dinine dönmesi gerçekleşti. Müslüman olarak doğan Ayşe'nin Müslümanlığı böylece tescil edilmiş oldu. Bir insanın hidayetine vesile olmanın sevabını, teraziler tartamaz. Bundan sonra Ayşe, sana Allah'ın bir emanetidir. Irzı, namusu, günahı ve sevabıyla her şeyi sana aittir. Yaşantısında da Türk-İslam örf, adet ve geleneklerine göre yaşamasına yardımcı olmalısın" dedi. Sarılar, daha sonra Ayşe'ye Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler içeren kitap hediye edip bir buket çiçek verdi.

Müslüman olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Ayşe ise İslam dinini ve Türkler'i daha önceleri internet ortamında tanımaya çalıştığını, ancak Türkiye'ye geldikten sonra Türkler'i ve İslam dinini daha iyi tanıdığını ve anladığını söyledi.
Hakan Günsever ise, Anastasya ile bir yıl önce Ukrayna'da tanıştıklarını, daha sonra birbirlerini sevdiklerini belirterek, "Anastasya'ya evlenebilmeleri için Müslüman olması gerektiğini söyledim. Kendisi de hemen kabul etti. Ailesi de hiçbir şekilde karşı çıkmadı. Şimdi okulunun bitmesini bekliyoruz. İnşallah 2 yıl sonra okulu bittiğinde de evleneceğiz" dedi.

Bu arada, düzenlenen tören sırasında Hakan Günsever'in annesi Hazbiye, duygulanarak göz yaşlarına boğuldu.
Müslüman olan Ayşe'nin, 2 ay sonra Ukrayna'ya dönerek öğrenimine devam edeceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 20:40:06
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 11:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?