17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Aşkı için İsalmiyet'i seçti

Tatil için geldiği Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Mahmut Işık Yılmaz'a aşık olan Rus Ulyana Mineeva, İslamiyet'i seçti.

Moskova Üniversitesi Çevirmenlik Bölümü'nde öğrenim gören 19 yaşındaki Ulyana Mineeva, tatil için geldiği Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Türk genci Mahmut Işık Yılmaz'a (29) aşık oldu. Mahmut Işık Yılmaz ile evlenme kararı alan Ulyana Mineeva, Yılmaz'ın memleketi Osmaniye'ye gelerek müftülükte düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Törene Mahmut Işık Yılmaz'ın babası Mustafa, annesi Esmagül ve küçük kardeşi Ergül Esat Yılmaz da katıldı.
Müftü Vekili ve Kur'an Kursları Müdürü Faruk Yaldız, Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Ulyana Mineeva'ya Türkçe mealli Kur'an-ı Kerim, İngilizce yazılı İslam İlmihali hediye etti. Yaldız, "Bu yeni din, kızımıza dünya hayatı içinde mutlulukları yaşatacaktır. Cenab-ı Hak'tan kendisine huzurlu ve mutlu bir hayat temenni ediyorum" dedi.

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bir şirkete ait Su Sporları Merkezi'nde yöneticilik yapan Mahmut Işık Yılmaz'ın tercümanlık yaptığı Ulyana, İslamiyet'i öğrendikten sonra Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi. Ailesinin hiçbir baskı yapmadığını belirten Ulyana Mineeva, öğrenimini şimdilik dondurduğunu bildirdi. Daha önce Ortodoks mezhebine mensup olduğunu ifade eden ve "Hülya" adını alan Ulyana Mineeva, İslamiyet'i kitaplardan ve internetten öğrendiğini vurguladı. Yılmaz ve Mineeva, evlilik işlemlerinin sürdüğünü ifade ederken, bundan sonraki yaşamlarını Kemer'de sürdüreceklerini dile getirdi.

Bu arada, Mahmut Işık Yılmaz'ın babası Mustafa Yılmaz ise, İslam dinine bir kişiyi daha kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Gelinimiz çok munis bir kız. Bizlere de hemen uyum sağladı. Kendisini çok sevdik" diye konuştu. Anne Esmagül Yılmaz da, çok iyi anlaştığı yeni gelinini, diğerlerinden ayırt etmeyeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 13:15:29
Güncelleme :19 Ocak 2006 Perşembe 13:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatnur66.blogcu.com IP: 81.214.161.xxx Tarih : 3.04.2007 20:04:00
esselam. evet güzel 1 haber kime rabim ne zaman v ne için islamı nasib edeceği belli olmaz. saygılarımla