18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

BAĞ-KUR'dan ek süre uyarısı

Osmaniye BAĞ-KUR İl Müdürü Mehmet Korkmaz, BAĞ-KUR prim borçlarının yeniden yapılandırılması için 1 ay ek süre tanındığını ve taksitlendirme esnasında peşin para alınmadığını belirterek, "Başvurunuzu şimdi yapın, taksiti ay sonunda ödeyin" dedi. 

Korkmaz, BAĞ-KUR prim borçlarının yeniden yapılandırılması için verilen sürenin 30 Haziran 2006 tarihine kadar uzatıldığına işaret ederek, "Prim borcu olanları, taksitlendirme için bekliyoruz. Taksit başvurusunda peşin para alınmıyor. Başvuruyu son güne bırakarak izdihama yol açmadan, sıkıntı çekmeden il müdürlüğümüze şimdi gelerek taksitlendirme yapmalarını istiyoruz" diye konuştu. 

Osmaniye'de birinci yapılandırma süresi kapsamında bugüne kadar 2 bin 602'si esnaf, bin 51'i çiftçi olmak üzere toplam 3 bin 653 kişinin taksit başvurusunda bulunduğunu ifade eden Korkmaz, 31 milyon YTL prim borcunun yapılandırılması için anlaşmaya varıldığını kaydetti.
 
Toplam 20 bin 400 aktif BAĞ-KUR'lunun bulunduğu Osmaniye'de, 2 ayda 600 kişinin de emeklilik için başvuruda bulunduğunu dile getiren İl Müdürü Mehmet Korkmaz, "Uygulama çerçevesinde, BAĞ-KUR kapsamında takip edilen prim ve sosyal güvenlik destek primi borçlarıyla, isteğe bağlı sigorta prim borçları yeniden yapılandırılabilecek. 

BAĞ-KUR'da borç miktarına bakılmaksızın tüm borçlara, (Asıl borçlarına herhangi bir gecikme faizi veya cezası olmayan miktar) 1998 sonuna kadar mevcut gecikme cezası, 1999'dan başvuru tarihine kadar ise gecikme cezası yerine daha düşük olan enflasyon oranı (TEFE ve TÜFE) uygulanacak" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 17:19:25
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 17:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?