17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Belediye'den besicilere uyarı geldi

Osmaniye Belediyesi, şehir merkezindeki besicileri, ahırlarını şehir dışına taşımaları konusunda uyardı. 

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, nüfusu 20 bini geçen yerleşim birimlerinde hayvan besiciliği yapmanın yasalarca suç sayıldığı ve bu durumun çevre sağlığı açısından da tehdit oluşturduğu bildirildi. Açıklamada, son günlerde kent merkezinde yapılan besicilik faaliyetleriyle ilgili belediye birimlerine yoğun şikayetler geldiği, belediye ekiplerinin şehir merkezinde tespit ettikleri besi ahırı sahiplerine 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun 246. maddesi gereği para cezaları yazıldığı, kapatma işlemleriyle beraber konunun mahkemeye de sevk edilmekte olduğu belirtildi. 

Şehirleşmeye büyük önem veren Osmaniye Belediyesi'nin kent merkezinde bulunan besi ahırlarının kaldırılması konusunda çalışmalarını ara vermeden sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, kent merkezinde yapılan besicilik faaliyetlerinin çevre sağlığını tehdit ettiği ifade edildi. Özellikle Yaveriye Mahallesi'nde yürütülen besicilik faaliyetleri nedeniyle kanalizasyon şebekesinde zaman zaman tıkanmalar yaşandığı kaydedilen açıklamada, kent merkezinde besicilik yapanların bir an önce şehir merkezi dışına taşınması konusunda uyarıda bulunuldu.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 14:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet gungor IP: 85.103.65.xxx Tarih : 18.07.2006 22:18:04
belediye bu işlere önem veriyor ama bir şeyi teğet geçiyor.Gönderdiği memurlar hep aynı konuyu anlatıp gidiyorlar ne kaldıran oluyor nede zabıta tekrar geliyor.İşte örnek:k.karabekir mah.107. sok.ta Güllü yıldırım 1 inek+ 3 koyun besliyor zabıy-ta geçen gün geldi bakalım ne zaman kaldıttıra'bilecekler ?