18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Vergi Dairesi önünde çıplak protesto

Osmaniye'de, vergi borcundan dolayı işlemlerinin yapılmamasına sinirlenen tanker şoförü, Vergi Dairesi önünde soyunarak eylem yaptı. Çıplak vaziyette tankerin üzerine çıkarak, tankeri ve kendisini yakmakla tehdit eden şoför, güçlükle ikna edildi. 

Kendisine ait kamyonun arkasındaki tankeri söktürerek, yerine kasa taktırmak isteyen 41 yaşındaki Turgay Koca, belge almak için gittiği Vergi Dairesi'nde, 17 bin YTL vergi borcu bulunduğu gerekçesiyle işlemleri yapılmayınca çılgına döndü. 80 ZN 169 plakalı tankerini Vergi Dairesi'nin kapısına park eden Koca, yolu ve Vergi Dairesi'nin girişini kısmen trafiğe kapattı. Daha sonra soyunarak tankerin üzerine çıkan tanker şoförü, bir elinde kırılmış şişe, diğer elinde evraklarla durumunu anlatmaya çalıştı. Yetkililerden yardım isteyen çıplak eylemciye, çevrede toplanan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Polisin güçlükle ikna ettiği Turgay Koca, bir süre sonra araçtan indirildi. 

Bu arada, karakola götürülen tanker şoförüne saldırmak isteyen Vergi Dairesi çalışanları, polis tarafından güçlükle engellendi.
Olay yerine gelen Osmaniye Defterdarı Ali Tosun ve Vergi Dairesi yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapmadı.
.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 17:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?