18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Üreticiye ücretsiz yem

Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nde, daha önce hindi palazı dağıtılan 5 üreticiye, ücretsiz olarak bin 250 kilo yem dağıtıldı.
Bahçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen bin 250 kilo yem, İlçe Tarım Müdürlüğü'nce daha önce 100'er adet hindi palazı dağılan üreticilere teslim edildi. Dağıtım sırasında ayrıca üreticilere hindi palazı için uygun barınak, kümes ve mera şartlarında bakım ve besleme, hindi hastalık ve zararlıları ile mücadele konularında da detaylı teknik bilgiler verildi.

İlçe Tarım Müdürü İbrahim Kargı, en güzel hizmetin yerinde, zamanında ve usulüne uygun olarak yapılan hizmet olduğunu belirterek, "En önemli geçim kaynağı tarım sektörü olan ilçemiz insanına, farklı tarımsal projeler uygulayarak, yeni geçim kaynakları oluşturmak istiyoruz. İlçemizde hindi yetiştiriciliğini geliştirip yaygınlaştırmak amacı ile İnderesi köyünde ilk defa uyguladığımız hindi palazı dağıtım projesi çerçevesinde dağıtılan hindi palazları, ilçe müdürlüğümüzde görevli veteriner hekimler tarafından düzenli olarak kontrol edilmekte ve çiftçilerimize hindi palazlarının bakımı, beslenmesi, hastalık ve zararlıları ile mücadele konularında gerekli teknik tavsiyeler yapılmaktadır. Bu projenin başarılı olması için ayrı bir çalışma ve hassasiyet gösteriyoruz. Bu bağlamda hindi palazlarının yeterli beslenmelerini sağlayarak iyi bir gelişme göstermelerini temin etmek amacıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesinden temin ettiğimiz bin 250 kilogram hindi palazı yemini çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıttık. Çiftçilerimizin başarılı bir yetiştiricilik sezonu sonunda yüksek gelir elde ederek yüzlerinin gülmesi en büyük temennimizdir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 16:17:24
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?