20
Mayıs
2024
Pazertesi
HASANBEYLİ - OSMANİYE

Hasanbeyli'ye balyalama makinesi

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesine, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi" kapsamında balyalama makinesi kazandırıldı.

Osmaniye İl Tarım Müdürlüğü ve Hasanbeyli İlçe Tarım Müdürlüğü'nce hazırlanan proje kapsamında yüzde 50'si hibe olmak kaydıyla ilçe üreticilerinden Selahattin Denizoğlu'na balyalama makinesi 36 bin YTL maliyetle teslim edildi.

Hasanbeyli İlçe Tarım Müdürlüğü'nde yapılan törene Kaymakam Ercan Öter, Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu ve kurum müdürleri katıldı. Kaymakam Öter, törende yaptığı açıklamada, "Tarım için geliştirilen araçların kullanımını yaygınlaştırmak, kaliteli ve pazar isteğine uygun üretim yapmak ve üretim maliyetini düşürmek ve aynı zamanda çiftçilerimize yeni teknolojileri kazandırmak için çaba sarf etmek gerekmektedir. İlçemizde 27 bin dekar alanda hububat tarımı, bin 800 dekar alanda yem bitkisi tarımı yapılmakta olup, balyalama işlemi büyük bir sorun olmaktaydı. Balyalama işlemi ile beraber, hayvancılığımız için ucuz yem ihtiyacı karşılanacak olup, bununla beraber anız yakılması ve sap israfı da önlenecektir. Önceki dönemde bu proje kapsamında ilçemize zeytin salamura ve yağ fabrikası, bahçe tipi el traktörü kazandırılmış olup, proje çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.

İlçe Tarım Müdürü K.Mehmet Poyrazoğlu da, Tarım Bakanlığı tarafından "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi" kapsamında makine ve ekipman alımlarına yüzde 50 hibe desteği verilmekte olduğunu söyledi. Poyrazoğlu, ayrıca konuyla ilgili önümüzdeki dönemde, ilçeye silaj makinası, işlemesiz tarım makineleri, yem hazırlama araçları, süt sağım ünitesi, çayır ve yonca biçme makineleri üzerine yeni çalışmalar yapacaklarını da belirterek, Tarım İl Müdürü Ali Çeribaş ve Kırsal Kalkınma İl Teknik Birimi Mühendisleri Murat Karalar ile Fatih Epik'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yeni alınan balyalama makinesinin tanıtımı yapıldı. 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?