31
Mayıs
2024
Cuma
HASANBEYLİ - OSMANİYE

Kirazda hedef 650 ton

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde kirazcılık her geçen yıl gelişiyor. Adını kiraz festivaliyle duyuran ilçede kiraz üretimi 500 tona dayandı.

İlçe Tarım Müdürü Mehmet Poyrazoğlu ilçede kirazcılığın her geçen yıl arttığını geçtiğimiz yıl 496 ton üretimin yapıldığını bu yıl ise hedeflerinin 650 ton civarında olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl ihraç ettikleri 163 ton kirazdan 1 milyon 500 bin YTL civarında gelir sağlandığını belirten Poyrazoğlu bu geliri 10 Milyon YTL'ye çıkarmak istediklerini kaydetti.

7 bin nüfuslu ilçelerinde 110 kiraz bahçesinin olduğunu belirten Poyrazoğlu "Kirazcılığı teşvik ediyoruz. Çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. 2 yıldan bu yana bin 410 dönüm yeni kiraz bahçesi kuruldu. Amacımız kirazımızın Hasanbeyli Kirazı olarak tescillenmesi. Konuyla ilgili belediyemizin bir çalışması var. Kiraz denilince artık akıllara ilçemiz geliyor " dedi. Üretimin ileriki yıllarda bin tonu geçeceğini belirten Poyrazoğlu üretilen kirazların yüzde 80'inin ihraç edildiğini dile getirdi.

Kirazcılığın gelişmesi ile saklama depolama, paketleme ve soğukhava gibi tesisleşmeye gittiklerini belirten Poyrazoğlu "Böylece çiftçimiz kirazım elimde kalır endişesi taşımayacak. Gerekirse kendisi kirazı işleyecek. Kiraz sayesinde ilçemizin işsizlik problemi büyük oranda çözüldü" diye konuşuyor. Bir dönüm kirazın 8 bin YTL gelir bıraktığını belirten Poyrazoğlu hububat ve mısıra göre gelirinin 10 kat fazla olduğunu dile getiriyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 01:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?