19
Mayıs
2024
Pazar
HASANBEYLİ - OSMANİYE

Vali Küçük' ten ailelere çağrı 'Kızlarınızı okutun'

Osmaniye Valisi İsa Küçük, köylere yaptığı ziyarette kız çocuklarının okutulması gerektiğini söyledi. İsa Küçük, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası" çerçevesinde başlattıkları eğitim seferberliğinde, Osmaniye’deki bütün kızların okula kaydedileceğini belirtti.


Hasanbeyli İlçesi’ndeki köyleri ziyaret eden Vali İsa Küçük, köydeki lise öğrencilerinin durumu hakkında bilgi aldı. 17 lise öğrencisinin bulunduğu Sarayova Köyü’nde, öğrencilerin Hasanbeyli İlçesi’ne geliş gidiş yaptıklarını ve servis problemi yaşadıklarını öğrenen Vali Küçük, lise öğrencisi kız çocukları için Osmaniye’de yurt yapıldığını, burada yatılı okuyabileceklerini ve böylece kalacak yer sorunlarının çözüleceği müjdesini verdi.

Daha önce köylere yaptığı inceleme gezilerinde kalacak yer sorunu nedeniyle kız öğrencilerin ilköğretim öğreniminden sonra okula devam edemediklerini tespit ettiklerini belirten Küçük, "Bu sorunu çözmek ve kız öğrencilerinin barınmasını sağlamak için Kız Yurdu yapımına başlandı. Kız çocuklarımızı mutlaka okula göndermeliyiz. İleride daha iyi bir anne, daha iyi bir eş olmaları için okutmalıyız. Onları aile içi şiddete maruz kalmamaları ve daha iyi bir hayat sürmeleri için okutmalıyız. Eğer onlar okumazlarsa, ileride kendi ayakları üzerinde duramayacaklar ve ezileceklerdir. O bakımdan bütün aileler kız çocuklarını mutlaka okutmalıdır" dedi.

iha-osmaniye
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2004 Çarşamba 14:01:08
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?