18
Mayıs
2024
Cumartesi
HASANBEYLİ - OSMANİYE

Yayla turizmi için düğmeye basıldı

Hasanbeyli İlçesi Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, yazın nüfusu 6 kat artarak 30 bine ulaşan ilçenin yayla turizmine yönelik adımlar atacağını söyledi.

Tozluklu, kış aylarında sabit nüfusu 5 bin civarında olan Hasanbeyli’nin en önemli gelir kaynağının meyvecilik, tarım ve kısmen de hayvancılık olduğunu ve bunların dışında kayda değer başka bir gelir kaynağı bulunmadığını ifade etti. İlçenin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan daha ileri gitmesi gerektiğini belirten Tozluklu, "Mevcut gelir kalemlerini çeşitlendirerek daha verimli hale getirmek mümkün. Bunun gayretini vereceğiz. Ancak Hasanbeyli uzun yıllardır bölgede en önemli yayla turizmi konumunda. Yaz aylarında nüfusu 25-30 binlere kadar çıkmakta. Bu potansiyeli artırarak değerlendirmek istiyoruz. En önemli rotamız bu" dedi.
Bunun için ilçede sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler için kalıcı merkezler düşündüklerini söyleyen Tozluklu, "Bir süredir düzenlenmeyen karakucak güreş festivalini yeniden canlandırmak istiyoruz. Buna atıcılık, tenis ile minyatür futbol için halı saha alanlarını ilave etmeyi tasarlıyoruz. Amacımız, 3-4 ay bizimle kalan misafirlerimizin her türlü ihtiyacını ve konforunu gidermek, onları memnun etmektir. Bu şekilde ilçemizin ekonomik canlılığını zirveye çıkarmak arzusundayız" diye konuştu.

İlçenin yeni imar planlarını da yeni hedefler doğrultusunda 50 bin nüfusu karşılayacak şekilde oluşturacaklarını kaydeden Tozluklu, bütün çabalarının Hasanbeyli’nin refah düzeyini artırmak olduğunu ifade etti.

hasanbeyli
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 12:35:27
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?