18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADİRLİ - OSMANİYE
Belediye Sayfaları

Cenaze evlerine servis

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir lokanta işletmecisi, cenazelere yemek gönderme geleneğini devam ettirmek için ilçedeki cenaze evlerine ücretsiz yemek servisi yapıyor.

Kadirli ilçesinde faaliyet gösteren Yasdıoğlu Metro Market adlı lokantanın görevli personeli, her sabah Kadirli Belediyesi Cenaze İşleri Müdürlüğünden o gün için ilçede bulunan cenazelerin isimlerini ve adreslerini alıyor.

Daha sonra her cenaze evi için ayrı ayrı 60 kişilik lahmacun salata ve içecekten oluşan yemek hazırlanıyor. Hazırlanan 60 kişilik yemek lokantanın servis araçlarıyla cenaze evlerine götürülerek taziye için gelen misafirlere öğle yemeği olarak veriliyor. Son iki yıldır her gün cenaze evlerine ücretsiz yemek hizmeti yapan işyeri sahibi Kasım Yasdıoğlu, amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği devam ettirmek olduğunu söyledi.

Cenaze evlerine ücretsiz yemek gönderirken zengin fakir ayırımı yapmadıklarını belirten Yasdıoğlu, şöyle konuştu: "Bizim geleneklerimize göre, cenaze evlerinde yemek pişmez. Son iki yıldır Kadirli'deki cenaze evlerine ücretsiz yemek gönderiyoruz. Bunun için bir bütçe ayırdık ve işyerimiz var olduğu sürece bu hizmeti de yapmaya devam edeceğiz."

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2012 Çarşamba 10:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?